varškės ir maskarponės sūrio pyragas

Nuostabus. Vienas mėgstamiausių ir visada pavykstančių.

Kai tik grįš oras (ir noras) kepti, nuoširdžiai rekomenduoju.

Varškės ir maskarponės sūrio pyragas

30 g graikinių riešutų,
90 g arbatinių sausainių,
40 g sviesto,
300 g pertrintos varškės,
380 g maskarponės sūrio,
120 g cukraus,
1,5 a.š. bulvių krakmolo,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3 vidutiniai kiaušiniai ir 1 trynys,
90 ml riebios grietinėlės,
1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės.

1. Įkaitink orkaitę iki 180  laipsnių. Riešutus ir sausainius sumalk į trupinius, sumaišyk su tirpintu sviestu.
2. Sukrėsk į 20 cm skersmens formą ir prispausk prie dugno. Kepk 8 min., palik atvėsti.
3. Varškę išsuk su maskarpone, įmaišyk cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą. Po vieną įplauk kiaušinius, trynį. Tada – grietinėlę ir žievelę.
4. Kepimo formą apsuk keliais folijos lakštais. Sukrėsk tešlą. Kepimo formą įstatyk į didesnį gilų indą. Į jį pripilk tiek verdančio vandens, kad per du pirštus apsemtų formą su pyragu.
5. Iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepk 10 min. Karštį sumažink iki 160 laipsnių ir kepk dar 60-70 min., kol viršus pagels, o viduriukas dar nebus visai standus.
6. Palik atvėsti orkaitėje pravėręs dureles. Statyk į šaldytuvą ir patiek šaltą.

Draugaukim instagrame @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *