bulvių tortilija su feta ir žolelėmis
Būna vieno puodo patiekalai (karis). Būna – ir vienos kokteilinės (humusas). Arba vienos keptuvės. Tokie man – idealiausi, nes patologiškai nekenčiu plauti indų. Taip taip, turiu indaplovę, vis dėlto yra tų indų, kurių šiuolaikiškai nelabai išplausi, o rankiniu būdu po čiaupo srove… Ir apskritai, kai viskas viename puode / kokteilinėj / keptuvėj, ir greičiau, ir apskritai komfortiškiau.
Puikiausias vienos keptuvės pavyzdys – tortilija. Ne meksikietiškas paplotėlis, o ispaniškas bulvių, kiaušinių ir kokius-tik-pasirinksi-įdarus gėris. Ji dar ir pagaminama visai greit ir paprastai, todėl – tik papildomi bonusai.
Turėkit daug salotų prie jos, gal dar baltojo vyno.
Man, tiesa, tortilija skani ir šalta, ko gi ne vienas iš tapas variantų vakarėliui?
R E C E P T A S
BULVIŲ IR FETOS TORTILIJA
400 g bulvių
1/2 šaukštelio druskos
10 laiškinių česnakų
8 dideli kiaušiniai
1/2 šaukštelio aitriosios rūkytos paprikos
40 g šviežių bazilikų lapelių
100 g fetos sūrio
100 g chorizo dešros
alyvuogių aliejaus kepti
Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių.
Bulves supjaustyk kubeliais. Sudėk į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepk 10 min., kol suminkštės. Pasūdyk. Sudėk smulkintą dešrą ir smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir pakepk dar kelias minutes, kol sukris.
Kiaušinius išplak su žiupsniu druskos ir rūkyta paprika. Įmaišyk pjaustytus bazilikus. Plakinį užpilk ant bulvių.
Ant viršaus užtrupink fetos ir paspausk šaukštu. Kepk ant vidutinės ugnies nemaišydamas 15 min., kol susiformuos gelsva plutelė. Netikrink per anksti, kad tortilija nesutrūktų.
Baik kepti orkaitėje 5 minutes.
Patiek karštą su salotomis.