keksiukai su rabarbarais

Nesu didelė rabarbarų gerbėja, bet šie keksiukai!..

Jie puikūs. Minkšti ir purūs. Būtinai įdėkit šviežio imbiero – jis ne dominuos, bet bus švelniai juntamas. Eksperimentavau pati prisiminusi, kad kažkur skaičiau, jog rabarbarai dera su imbieru.

Iš tiesų dera.

RECEPTAS
Keksiukai su rabarbarais
12 keksiukų

210 g speltos miltų
50 g maltų migdolų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
110 g minkšto sviesto
150 g cukraus
2 kiaušiniai
2 a.š. vanilinio cukraus su vanilės grūdeliais
125 g natūralaus jogurto
2 a.š. tarkuoto šviežio imbiero
3-4 rabarbarų stiebai
šiek tiek tirpinto sviesto
cukraus pabarstyti

1. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Keksiukų formeles patepk sviestu.
3. Sumaišyk miltus, migdolus, kepimo miltelius, sodą.
4. Sviestą su cukrumi plaktuvu suk 2-3 min. Po vieną įmušk kiaušinius. Įmaišyk vanilę, jogurtą, imbierą.
5. Į sviesto masę sukrėsk miltų mišinį, kruopščiai išmaišyk. Pripildyk formeles.
6. Rabarbarų gabalėlius gali įmaišyti į tešlą arba susmaigstyti viršuje.
7. Patepk sviestu, pabarstyk cukrumi. Kepk apie 30 min., patikrink smeigtuku.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

 

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *