šokoladinis burokėlių pyragas

Kai audros už lango atspindi vidinę būseną, tai matyti ir virtuvėje.

Mano vidinė drama šiandien labai šokoladinė.

Šokoladas tikriausiai gimęs dramoms suteikti formą. Aistrai, nevilčiai, liūdesiui, prastai nuotaikai, galų gale – ilgesiui. Šiek tiek cukraus ir kofeino turbūt į naudą.

Pyrago labui galiu pridurti, kad nuodėmingus dalykus atsveria proziškieji – čia nė gramo miltų ir riebalų, o migdolai ir labai žemiški burokėliai suteikia to reikalingo sodrumo ir kokybės.

Tikrai, šitas pyragas yra dovana. Net ir ne visada su šokoladu draugaujantiems.

~ šokoladinis pyragas su burokėliais. be miltų ~

100 g  juodojo šokolado

100 g virtų burokėlių

60 g maltų migdolų

70 g rudojo nerafinuoto cukraus

1 šaukštelis kepimo miltelių

1 šaukštas kakavos miltelių

2 kiaušiniai

saujelė trešnių

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

15-18 cm skersmens atsegamais kraštais kepimo formą patepk trupučiu aliejaus, dugną padenk kepimo popieriumi.

Šokoladą ištirpink garų vonelėje.

Burokėlius sutrink maisto smulkintuvu. Suberk migdolus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą, įmušk kiaušinių trynius ir išplak iki vientisos masės. Įmaišyk tirpintą šokoladą ir perpjaus perpjautas trešnes.

Baltymus išplak iki purumo. Atsargiai įmaišyk į tešlą.

Tešlą sukrėsk į kepimo formą. Kepk apie 40 minučių. Neperkepk! Ar pyragas iškepęs, patikrink mediniu smeigtuku: įsmeigtas ir ištrauktas iš pyrago gali būti vos vos aplipęs tešla.

Nesuvalgytą laikyk sandarioje dėžutėje, kad nesudžiūtų.

Ir ne, burokėlių skonio nesijaučia.

Adaptuota pagal Jamie O.

 

Pasidalinkite:

3 Comments

Add Yours
  1. 1
    Monika

    Šiandien gaminau tiek šį pyragą, tiek aštrius vištienos pyragėlius (jau antrą kartą, beje) iš Jūsų knygos. Ačiū už Jūsų receptus! Nusivilti netenka. Pyragas puikus – drėgnas, šokoladinis, ne per saldus. Dėjau ne trešnių, o šaldytų spanguolių, skoniai puikiai derėjo. Rekomenduoju!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *