vegetariška daržovių lazanija

Arba vienos kokteilinės lazanija, kaip ją vadinu aš.

Iš tiesų taip ir yra – didžiuma darbo atliekama kokteilinėje, kurioje pagaminamas ir padažas, ir įdaras.

O lazanija verta kiekvieno kąsnio. Be mėsos ir sunkaus bešamelio, kurį atstoja grūdėtoji varškė, bet su daug mocarelos. Nereikia ir pomidorų padažo virti – laiko neskaičiavau, bet ilgiausiai užtruksite pjaustydami daržoves, visam kitam užteks ir kelių minučių.

Turėčiau pridurti, kad daržoves galite rinktis pagal skonį (įsivaizduoju, kad cukiniją kuo puikiausiai pakeistų moliūgai!), o lazanijos lakštų apvirti tikrai nereikia :)

Sekite laiką orkaitėje, periodiškai lazaniją patikrinkite mediniu smeigtuku – minkšti lakštai ženklas, kad metas serviruoti stalą ir išjungti televizorių.

RECEPTAS

VEGETARIŠKA DARŽOVIŲ LAZANIJA

6-8 porcijos / per 1 val.

Daržovių įdarui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

3 vidutinės morkos

1 vidutinė paprika

1 vidutinis svogūnas

1 nedidelė cukinija

druskos, pipirų

Pomidorų padažui:

2 x 400 g konservuotų pomidorų skardinės

2 česnako skiltelės

saujelė šviežių bazilikų arba 2 šaukšteliai džiovintų

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

žiupsnis aitriosios paprikos

druskos, pipirų

Kita:

400 g grūdėtosios varškės

lazanijos lakštų

2 mocarelos rutuliukai

kietojo sūrio

1. Morkas, svogūną, papriką, cukiniją supjaustyk kubeliais. Keptuvėje pašildyk aliejų, sudėk daržoves, pasūdyk, įberk pipirų, kepk pamaišydamas 10 min.

2. Pomidorų padažui konservuotus pomidorus sudėk į sietelį ir nuvarvink skystį (jo neišpilk ir nepalik šaldytuve, supelys. Verčiau supilk į ledukų formeles ir užšaldyk – kai prireiks, atšildysi ir turėsi dalį picos padažo :). Pomidorus sukrėsk į maisto smulkintuvą drauge su likusiais ingredientais. Sutrink į padažą. Jį perpilk į dubenėlį.

3. Dabar į smulkintuvą supilk 200 g grūdėtosios varškės ir sutrink iki vientisos tyrės. Ją perpilk į gilų dubenį.

4. Į smulkintuvą sudėk daržoves ir lengvai patrink, kad šiek tiek pasismulkintų – tyrės nereikia! Aš daržoves smulkinau dalimis.

5. Daržoves sukrėsk į dubenį su trinta grūdėtąja varške, ten pat įmaišyk dar 200 g grūd. varškės. Pasūdyk, įberk pipirų, kruopščiai išmaišyk.

6. Įkaitink orkaitę iki 210 laipsnių. Vieną mocarelos rutuliuką sutarkuok, kitą supjaustyk plonomis riekelėmis.

7. Kepimo indo (mano apie 20 x 30 dydžio) dugne paskirstyk šiek tiek pomidorų tyrės.

8. Dėk sluoksnį lazanijos lakštų.

9. Patepk trečdaliu tyrės, sudėk trečdalį daržovių ir varškės įdaro. Užbarstyk puse mocarelos ir šiek tiek kietojo sūrio.

10. Vėl dėk lazanijos lakštus, tepk tyre, dėk antrą trečdalį daržovių ir visą tarkuotą sūrį.

11. Paskutiniam sluoksniui viską kartok, tik pasilik šiek tiek tyrės lazanijos viršui. Ant jo išdėliok sūrio riekeles, lengvai pasūdyk, pabarstyk pipirais.

12. Kepimo indą uždenk folija. Kepk 30-35 min., arba kol lazanijos lakštai suminkštės. Baigdamas pakišk po griliu, kad sūris apskrustų.

Lazaniją geriausia pjaustyti palikus šiek tiek atvėsti, 10 min. Skaniausia karšta. Beje, puikiai pašildoma!

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *