apelsinų pudingas

Yra desertų, kurie kvepia stebuklais. Tikrai. Chemija įvyksta tarp kelių ingredientų ir nereikia papildomų prieskonių kvapų magijai prisikviesti.

Toks šis keptas apelsinų pudingas. Kol paruoši apelsiną, kvepia visi namai, tada – šaldytuvas ir viskas lentynoj, kas aplink jį. Atidarai dureles ir – labas, aromaterapija.

Iš tiesų tai seno blogo recepto naujas veidas – visai gali būti, kad senieji skaitytojai jį jau yra bandę. Prisiminiau, pasiilgusi apelsino skonio deserte.

Apelsinų pudingą geriausia pradėti gaminti iš vakaro, mat pirmiausia teks išsivirti apelsiną. Jei turite mikrobangų krosnelę, deserto gaminimo laikas labai sutrumpės – instrukcijos, kaip tai atlikti, žemiau. Sviestą būtinai išsukite su cukrumi ir sekite pudingo kepimo laiką.

Ką dar galėčiau pridurti? Saldu, kvapnu, faina dalintis. Arba nesidalinti – bent jau aš desertų godi.

RECEPTAS

APELSINŲ PUDINGAS

6-8 porcijos / per 1 val., jei nevirsite apelsino

1 didelis apelsinas

70 g miltų

120 g cukraus

3 kiaušiniai

80 g minkšto sviesto

1 1/2 stiklinės pieno

1 šaukštelis kepimo miltelių

1. Apelsiną nuplauk, įdėk į nedidelį puodą su verdančiu vandeniu. Uždenk, ugnį sumažink ir virk 2 valandas. Palik visiškai atvėsti. Kitas būdas: apelsiną subadyk šakute, dėk į dubenėlį. Mikrobangėje nustatyk Medium High Heat, statyk dubenėlį ir palik 5 min.

2. Įkaitink orkaitę iki 170 laipsnių.

3. Nenuluptą apelsiną perpjauk į kelias dalis, išimk sėklas, jei tokių yra, ir susmulkink iki košelės trintuvu.

4. Sviestą išsuk su cukrumi (blogai išsukus sviestą, jis, pudingui kepant, tirpsta ir viduryje kepinio susidaro sviesto balutė – pudingas tinkamai neiškepa). Sudėk likusius ingredientus ir išsuk iki vientisos masės.

5. Kepimo indą (ar nedidelius suflė indelius) lengvai sutepk sviestu, supilk plakinį ir kepk orkaitėje apie 1 valandą arba tol, kol pudingas dailiai apskrus ir, pajudinus indelį, nebekliuksės.

6. Iškeptą ir kiek pravėsusį pudingą apibarstyk cukraus pudra. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Dar daugiau įkvepiančių istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *