kriauklelės su ricotta ir špinatais

Šiandien, bedarydama didžiąją tvarką, supratau, kad gyvenu tarp daiktų. Tiesiogine prasme. Dar pernai jų tiek daug nebuvo. Rūbai, batai, knygos, žvakės, technika, kvepalai, papuošalai, skarelės, rankšluosčiai tiesiog stebuklingai prisidaugino. Atrodytų, neišlaidauju, bet vienas daiktelis, antras, ir nebetelpa į lentynas, užima vietą ir renka dulkes. Ir liūdi nenaudojami, ir bado akis. Nors imk ir daryk aukcioną arba pardavinėk po porą litų, kaip kad rodo amerikietiškuose filmuose šeimai nusprendus apsitvarkyti. Nauda triguba: ir atsikratai daikto, ir gauni už jį simbolinį pinigėlį, ir kažkam suteikti džiaugsmo.

Kur jūs dedat dar gerus, bet jau nebereikalingus daiktus? Parduodat? Atiduodat draugėms, mamoms, močiutėms? Dovanojat labdaros organizacijoms? Pasidalinkit. Išties kartais ranka nekyla tiesiog surinkti į maišus ir pastatyti prie konteinerio…

~~~

~ kriauklelės su ricotta ir špinatais ~

200 g didelių makaronų kriauklelių (conchiglioni[konkiljoni])

indelis ricotta sūrio (200 g)

maždaug 100 g špinatų (tinka ir šaldyti, prireiks kokių 4 rutuliukų)

kiaušinis

100 g fermentinio sūrio

padažui:

keli šaukštai alyvuogių aliejaus

3 česnako skiltelės

svogūnas

5 vidutiniai pomidorai

šaukštelis cukraus

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

šaukštelis džiovintų bazilikų

tarkuoto fermentinio sūrio

rutuliukas mozzarella sūrio

1. Makaronus 7 minutes apvirk verdančiame pasūdytame vandenyje,  nusauskink ir atvėsink. Neperlaikyk, kad nesukristų, nes suplyš ėmus dėti įdarą.

2. Jei naudosi šviežius špinatus, kelias minutes šiuos apvirk verdančiame vandenyje, perliek šaltu vandeniu, nusausink ir smulkiai supjaustyk. Jei šaldytus – atitirpink ir taip pat smulkiai supjaustyk.

3. Ricotta sumaišyk su kiaušiniu ir smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, špinatais, pagardink druska ir pipirais. Šaukšteliu įdaryk kriaukleles.

4. Padažui keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepink išspaustas česnako skilteles ir smulkintą svogūną. Sudėk nuplikytus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, patroškink 10 min. ir sutrink. Pagardink druska, cukrumi, pipirais ir bazilikais.

5. Padažą supilk į šiek tiek aliejumi pateptą kepimo indą, sudėk kriaukleles, užbarstyk tarkuotu sūriu ir kubeliais pjaustyta mozzarella. Kepk maždaug 25 min. Turbūt nė nereikia sakyti, kaip skanu :)

Skanaus!

Pasidalinkite:

11 Comments

Add Yours
  1. 1
    duonosirzaidimu

    Sparnuoti, ačius :)
    Perku vieninteliam taške, nes daugiau niekur nesu tokių mačiusi – Maximos bazėj Vilniuje. Ir toj pačioj yra užkelti vos ne viršutinėj lentynoj, gerai, kad aš aukštas kaip šaukštas :))

  2. 2
    Sparnuotis

    Oi, koks grozis ir skanumas! O kur tokiu milziniu kriaukleliu pavyksta nukauti? as gal nesu tokiu pastebejusi… jau isvaizdumas sio patiekalo, nera zodziu, emginsiu butinai!

  3. 3
    duonosirzaidimu

    Ir aš kaupikė. Mano žmogus – atvirkščiai, geriausiai jaučiasi atsikratęs kad ir gero, bet nebereikalingo daikto :) Mane vis krutina prašluot spintas, bet pakilnoju, padėlioju ir… atidėlioju :)

  4. 4
    ZD

    Jei manau, kad praves – atiduodu mamai, arba sesems (ypac ‘sueina’ rubai.. sese vis paklausia – oo ilgai nemaciau taves su tuo ir tuo sijonu – nebenesioji??? :))
    O siaip tikrai nereikalingus daiktus arba jei nera galimybes isvest i lietuva -dovanojam charity shops. Nors as kaupike is prigimties, sunku buna.. ;-)

  5. 6
    duonosirzaidimu

    Eik sau, Vilma :)) Rašydama paskutinį sakinį, tiesą sakau – pagalvojau apie tave :))
    Skanu buvo, skanuuu. Nors mano žmogus, paklaustas, ar skaniai valgos, kažką numykė apie „keistą maistą“ :)) Gal va, Indre, tu ir teisi, reikėjo kumpelio įtarkuot, oi reikėėėjooo :))

    Mintis apie susikooperavimą neprasta, manding. Dabar viską, kas nebereikalinga, sugrūdau į diidelį lagaminą, kadangi kelionių nebenusimato, o jį nukišau kampan, kad į akis nelįstų. Tai va taip. Ir spėju, kad taip ir gulės iki kitos revizijos arba kol Kai Kas neištvėręs neišveš į kokį kaimą…

  6. 7
    Vilma

    Tikrai nereikia sakyti kaip skanu – darėm, žinom… Šakučių ir lėkščių plauti nebereikia… :D
    O dėl daiktų… aš galvoju gal reikia visoms susikooperuoti, surinkti nebereikalingus daiktus ir nuvežti į caritą arba kitą įstaigą. Prieš Kalėdas gerą darbą padarytume. :)

  7. 8
    Indre

    Mmmm skaniai atrodo, nors manasis ir nevalgytų, nes nėra mėsos, bet man makaronai su ricota – tobula. Tiesa aš dar į ricotą įtarkuočiau kumpio kokio sauso :) labai skanu

  8. 9
    Eglė

    Padaryk ‘garage’ arba ‘yard sale’ą’ – t.y. nufotkink nereikalingus daiktus, isšiuntinėk artimiausiems draugams el. paštu nuotraukas ir prisek kvietimą, kad kvieti vakarienės mainais už tai, kad draugai simboliškai susimokėje porą litų isširinktų jiems reikalingus daiktus. pamatysi, kiek atsiras žmonių, kuriems tavo daiktai gali praverst. Gal pavyzdžiui kokia draugė tau žiauriai pavydi tavo skarelės ir nedrįsta pirkti antros tokios kaip tavo.

    Fun vakaras garantuotas. Arba atiduok ‘Caritas’ organizacijai ;) tik jokiu būdu nemesk į šiuklyną.

  9. 11
    egidija

    deja, dažniausiai tenka prie konteinerio palikti. kažkur skaičiau gerą patarimą: jei įsigyji naują daiktą, atsikratai vieno seno. mano atveju reikėtų bent su trim atsisveikint :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *