blynai su obuoliais

Atėjus geriems orams ir vasarai, visada svajoju apie gyvenimą geltoname namuke raižytomis langinėmis, stovinčiame kur nors užmiestyje, penkių trobų kaime, o aplinkui – žalia žalia, pievos ir miškai. Sėdėčiau sau šezlonge, gerčiau šaltą vyną ir skaityčiau knygas. Čia vakarais. Basomis kojomis liesdama rasotos žolės kilimą pasitikčiau saulę. Savaitgalio rytais dengčiau pusryčių stalą krakmolyta staltiese, pamerkčiau jazminų ar rugiagėlių, pilstyčiau arbatą su pienu į spalvotus puodelius, dėliočiau ką tik iškeptus blynelius su obuoliais į taškuotas lėkštes, apipilčiau abrikosų uogiene ir kviesčiau pradėti dieną. Neauginčiau bulvių nei morkų ar burokų. Užtat raudonuotų ir į salotos keliautų vyšniniai pomidorai ir ridikėliai, žaliuotų agurkai, salotos ir cukinijos, moliūgai ir Viduržemio jūros pakrantėmis kvepėtų visa žolelių kompanija. Pavasariais galvas apsuktų žydinčios vyšnios, ankstyvomis vasaromis lysvėse šypsotųsi prisirpusios braškės.

O žiemai grįžčiau į miestą. Nes lygiai taip pat negaliu be pievų kaip ir be klaidžiojimo Senamiesčiu spalvotomis, vis dar ryškios saulės nušviestomis, rugsėjo dienomis. Kaip be iš lysvės nuskinto pomidoro negaliu be šviežios duonos, pirktos čia pat esančioje kepyklėlėje. Spalvingo žmonių srauto, kurį mėgstu stebėti ir kartais myliu. Vakarų senojo miesto kiemeliuose klegant apie gyvenimą. Miesto žiburių, šokant kąsnio dydžio raižytoms snaigėms.

Nes aš miesto vaikas, negalintis gyventi be gamtos.

Nes aš gamtos vaikas, negalintis gyventi be miesto.

~~~


~ viso grūdo ruginių miltų blynai su avižiniais dribsniais ir obuoliais ~

sotiems pusryčiams (vienam labai valgiam žmogučiui ir dar vienam mažiau valgiam):

1 1/4 stiklinės avižinių dribsnių, sumaltų, plius papildomi 2 šaukštai nemaltų

stiklinė viso grūdo miltų

1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

3/4 šaukštelio sodos kepimui

2 šaukšteliai cinamono

2 šaukštai rudojo cukraus

2 šaukštai tirpinto sviesto

2 kiaušiniai

2 stiklinės pieno

didelis obuolys, nuplautas, nuluptas, pašalintomis sėklomis ir supjaustytas nedideliais kubeliais

~~~

~~~

Viename indelyje sumaišyk šešias pirmąsias sudedamąsias dalis, kitame – likusias (išskyrus obuolį) – kiaušinius lengvai suplak.

Sausąjį mišinį kruopščiai sumaišyk su šlapiuoju, sudėk supjaustytą obuolį. Tešlą palik bent 5 min. pastovėti.

Nedidelę keptuvę lengvai patepk aliejumi arba sviestu, blynus kepk po kelias minutes kiekvieną pusę ant nedidelės ugnies.

Blynų išvaizda anaiptol ne dieviška, tačiau jie dieviškai skanūs su karamelintais obuoliais, sirupu arba keliais dideliais šaukštais abrikosų uogienės :)

~~~

~~~

Skanaus!

Anksčiau: Viso grūdo ruginių miltų blynai su avižiniais dribsniais ir bananais

 

Pasidalinkite:

9 Comments

Add Yours
  1. 1
    duonosirzaidimu

    ieva, mane dabar, šiuo metų laiku. Bėgčiau lėkčiau… Prie jūrų, ežerų, į pievas ir kopas…

  2. 3
    duonosirzaidimu

    Mademoiselle, nesu tikra, bet žinau, kad ir iš ruginių skanūs blynai kepami :)

    Violeta, aha, betrūksta viso labo sodybėlės, tiktai, kas čia yr :)) Jej, prisisvajojau vėl, taip baisiai norisi iš miesto ištrūkti…
    Už blynus tai ačiū, bet jie tikrai neišvaizdūs :))

  3. 4
    Violeta

    Va kaip gražiai visa tat suderintum :) Miesto šurmulį ir tylų medžių lingavimą. Aš taip pat pasvajoju. Labai dažnai. Dabar reikia tik sodybėlę nusipirkti :D Blynai, atrodo puikiai, anaiptol nenedieviškai :)

  4. 6
    duonosirzaidimu

    Nekartūs :) Skonis man labai patinka, toks visai kitoks nei įprastų miltų, sodresnis, ypač sumaišius su avižiniais dribsniais :)
    Išmėgink iš pusės kiekio (3/4 maltų avižinių dribsnių, 1/2 miltų, stiklinė pieno, vienas kiaušinis, šaukštelis kepimo miltelių, 1/2 sodos, viso kito tiek pat), iš jo išeitų kažkur 6 blynai. Man ypač skanūs su bananais, kol kas numeris vienas iš visų keptų :) Į darbą šaltų įsimetu, puikumėlis :))

    Tiesa, iškeptus siūlau nusausinti popieriniu rankšluosčiu, nes linkę pritraukt aliejaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *