švilpikai su rikota ir žirneliais
Kai kurie dalykai išgaruoja taip pat greitai, kaip ir žirnelių sezonas.
Kiekvienas greičiausiai pagalvojote apie savo per trumpai trukusias akimirkas, per greit praėjusias atostogas, suvalgytas knygas, pasibaigusius pasimatymus. Guodžia tik tai, kad visa tai, kas baigėsi, gali ir vėl pasikartoti.
O kol visko dar yra, kaip ten sakė Bodleras, – svaiginkimės. Maistu, jausmais ar poezija- kiekvienas savaip.
R E C E P T A S
ŠVILPIKAI SU RIKOTA IR ŽIRNELIAIS
4 porcijos
5 vidutinės bulvės
2 kiaušiniai
po dosnų žiupsnį druskos ir pipirų
150 g rikotos
keli kaušeliai miltų
aliejaus kepti
sauja šviežių žirnelių
sviesto
tarkuoto puskiečio / kietojo sūrio pabarstyti
Bulves išvirk su lupenomis, palik atvėsti, nulupk, sugrūsk. Įmušk kiaušinius, pasūdyk, įberk pipirų, sukrėsk rikotą ir kruopščiai išmaišyk.
Sukrėsk miltus. Jų prireiks tiek, kad susiformuotų minkoma tešla. Ji gali šiek tiek lipti prie rankų – viskas ok.
Įkaitink didelę keptuvę, įpilk aliejaus.
Atgnybk gabalėlį tešlos, paminkyk ant miltais pabarstyto darbastalio ir iškočiok delnais virvelę. Ją švelniai prispausk prie darbastalio ir įžambiai supjaustyk švilpikus. Kepk įkaitusioje keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus. Iškepk visus švilpikus (jų bus nemažai, todėl iškepusius perkelk į dubenį).
Baigęs kepti, visus švilpikus sudėk atgal į keptuvę, įmesk gabalėlį sviesto, suberk žirnelius, pasūdyk, pabarstyk pipirais ir pakratydamas keptuvę kepk apie minutę.
Patiek užbarstęs sūrio, aš dar mėgstu pašlakstyt tirpintu sviestu.
Skanaus.