sumuštinis su vištiena ir bri

Ilgasis savaitgalis buvo beprotiškas.
Trys dienos darbo ir įvairaus plauko iššūkių (ar esate kepę pyragą 2 valandą nakties, nes pirmas tiesiog… neiškepė?), galvojimų ir apsigalvojimų, postprodukcijos tvarkymo iki paryčių ir namų, apverstų aukštyn kojomis. Mažai miego, daug įtampos, bet dar daugiau malonumo! #myliusavodarba ir džiaugiuosi kiekviena galimybe kurti. Paniurzgėsiu kitą kartą :)

Namuose po savaitės vaikų atostogų bandome grįžti į vėžes. Nepasakosiu, kaip mes šįryt lipome iš lovų, – kažkodėl pritrūko dar valandos ar visų dviejų miego, bet – geroji naujiena – iki kito savaitgalio tik 4 dienos! O dabar – puodelis karšto gėrimo ir į darbus. Šaldytuvas pustuštis, savaitės meniu nesudarytas (auč), užtat yra vakarykštės vištienos ir sauja salotų nuo fotosesijos – pietums tepsiu sumuštinį.

Jei turėčiau, vištieną būtinai derinčiau su bri ir spanguolių uogiene – tai klasikinis, puikiai drauge skambantis derinys. Sumuštinį, esantį nuotraukoje, paruošėme drauge su Gardėsio tamsiomis porcijinėmis grūdų duonelėmis, kepamomis su 47 % visų grūdo dalių ruginių miltų – jų visas mažiau miltų, daugiau grūdų asortimentas man didelis ir skanus atradimas. Šis sumuštinis subalansuotas vežtis į darbą (puikiai išlaiko formą ir išvaizdą), bet tinkamas valgyti ir dirbant iš namų (greit pagaminamas, visada galima susitepti ir antrą :)

R E C E P T A S

2 sumuštiniai

Gaminti 15 min.

150 g vištos krūtinėlės

¾ šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų

po ½ šaukštelio džiovintų raudonėlių, tarkuotos citrinos žievelės, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

alyvuogių aliejaus kepti

2 porcijinės „Gardėsio“ grūdų duonelės

4 šaukštai grietinėlės sūrio

1-2 šaukšteliai spanguolių uogienės (pagal skonį)

kelios riekelės bri sūrio

salotinių sultenių

po žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

1. Vištos krūtinėlę įtrink prieskoniais, apsuk kepimo popieriumi ir padaužyk kočėlu – greičiau iškeps. Kepk keptuvėje įkaitintame aliejuje po 3-4 min. iš abiejų pusių. Palik atvėsti, supjaustyk.

2. Grietinėlės sūrį sumaišyk su uogiene.

3. Abi visų duonelių puseles aptepk grietinėlės sūriu. Ant dviejų puselių dėk vištienos, bri, salotinių sultenių, pagardink prieskoniais. Apvožk likusiomis puselėmis.

ĮRAŠAS PARUOŠTAS BENDRADARBIAUJANT SU GARDĖSIUĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *