Labai skanus pyragas, kuriame susituokia vėlyvo pavasario ir ankstyvos vasaros skoniai.
Meilė ir laimė; braškės ir rabarbarai.
R E C E P T A S
PYRAGAS SU BRAŠKĖMIS IR RABARBARAIS
6-8 porcijos
Gaminti 1 val.
300 g miltų
210 g šalto sviesto
2 šaukštai cukraus
5 šaukštai šalto vandens
1 kiaušinis pyragui aptepti
ĮDARAS
300 g rabarbarų
300 g braškių
150 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Miltus ir cukrų suberk į dubenį. Sudėk kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais su miltais trink iki trupinių.
Įpilk vandens ir užminkyk tešlą. Ją suspausk į kamuolį ir dėk į šaldytuvą 30 min.
Rabarbarus ir braškes supjaustyk, sudėk į dubenį, sumaišyk su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
Tešlą padalyk į didesnę ir mažesnę dalis. Didesnę iškočiok ir įtiesk į 25 cm skersmens kepimo formą ne itin aukštais kraštais. Prispausk prie formos dugno ir kraštų. Sukrėsk įdarą.
Iš likusios tešlos iškočiok lakštą ir supjaustyk juostelėmis. Ant pyrago suformuok groteles. Pyragą aptepk plaktu kiaušinio plakiniu.
Kepk 45-50 min. Pyragą lengviau pjaustyti pravėsusį.
Pasidalinkite: