pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Labai skanus pyragas, kuriame susituokia vėlyvo pavasario ir ankstyvos vasaros skoniai.

Meilė ir laimė; braškės ir rabarbarai.

R E C E P T A S

PYRAGAS SU BRAŠKĖMIS IR RABARBARAIS

6-8 porcijos

Gaminti 1 val.

300 g miltų

210 g šalto sviesto

2 šaukštai cukraus

5 šaukštai šalto vandens

1 kiaušinis pyragui aptepti

ĮDARAS

300 g rabarbarų

300 g braškių

150 g cukraus

1 šaukštelis vanilinio cukraus

Miltus ir cukrų suberk į dubenį. Sudėk kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais su miltais trink iki trupinių.

Įpilk vandens ir užminkyk tešlą. Ją suspausk į kamuolį ir dėk į šaldytuvą 30 min.

Rabarbarus ir braškes supjaustyk, sudėk į dubenį, sumaišyk su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Tešlą padalyk į didesnę ir mažesnę dalis. Didesnę iškočiok ir įtiesk į 25 cm skersmens kepimo formą ne itin aukštais kraštais. Prispausk prie formos dugno ir kraštų. Sukrėsk įdarą.

Iš likusios tešlos iškočiok lakštą ir supjaustyk juostelėmis. Ant pyrago suformuok groteles. Pyragą aptepk plaktu kiaušinio plakiniu.

Kepk 45-50 min. Pyragą lengviau pjaustyti pravėsusį.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *