keptos figos su brie

Neseniai su vaiku baigėme The Stranger Things. Ok, idėja buvo jo – sakė, kietas serialas, negalima praleisti, klasėje vyksta lenktynės, kuris daugiau serijų matė. O dar ir Lietuvoj filmuotas, tai supranti. Žinodama, kaip aistringai griebiuosi sudominusių serialų (kadaise Money Heist visus penkis sezonus baigiau per keturias dienas; iki šiol nežinau, kaip man tai pavyko, ir visai nėra čia kuo didžiuotis, bet faktas daug sakantis), neabejojau, kad pavarysim.

Pavarėm.

Tik neįvertinau, kad serialas apie baisiukus, kurie mano vaikiui buvo šiek tiek nelabai. Daug kaukių, makiažo ar kompiuterinės grafikos, bet šitaip atrodo tik nuobodžiaujantiems suaugusiems, vaikams pabaisa yra pabaisa.

Laimei, ilgainiui baisios kaukės pasidaro tiesiog bjaurios ir neįdomios – užaugi iki nugarą kutenančios mistinės siaubo fantastikos (iki šiol prisimenu sceną iš The Others su Nicole Kidman – beje, man vieno geriausių šio žanro filmų: vyksta spiritizmo seansas. Vaikai slepiasi spintoje, įtampa – nors pjaustyk peiliu, ir staiga atsidaro spintos durys. Su broliu, sukišę nosis į monitoriaus ekraną, vos nenulėkėm nuo kėdžių, o kaip rėkėm, tikrai girdėjo visi kaimynai. Tuo metu abu jau seniai buvom pilnamečiai :) ).

Tai štai, apie pabaisą. Vienas antagonistas pasirodė labai matytas. Nesakysiu, kuris – jei nematėt, bus proga pasižiūrėti, o ir Helovynas artėja :)

Kai vaikiui parodžiau šią prapjautų figų nuotrauką, abu ilgai juokėmės ir baimes lyg ranka nuėmė. Ten gi supjaustyta labai pikta figa, šaukėm, badydami pirštais TV ekraną.

Perfrazuojant seną posakį pažvelk savo baimei į akis ir ji nusigręš pirmoji, tiesiog išsikepk ir suvalgyk tą savo baimę :)

RECEPTAS

6 figos

brie sūrio

graikinių ar kitų mėgstamų riešutų

medaus

šviežiai maltų juodųjų pipirų

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Figas atsargiai įpjauk – ne per daug, nes kepdamos jos skleisis.

Įsprausk po brie gabalėlį, pabarstyk riešutais, pašlakstyk medumi, pabarstyk pipirais.

Kepk apie 10 min., gal ir trumpiau – nereikia, kad figos ištižtų, gana, kad išsilydys sūris.

Prie vyno, filmo ar serialo, penktadienio vakarą ar trečiadienį po darbo – specialios progos tikrai nereikia.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *