tiramisu putėsiai

Tiramisu be kiaušinių, žinoma.

Jų, termiškai neapdorotų, niekada nenaudoju desertams – puristai plėšysis marškinius, o aš susiplaksiu grietinėlės.

RECEPTAS

4 porcijos

Gaminti 15 min. ir laikas atvėsti pernakt

1 ½ šaukštelio tirpios kavos

60 ml karšto vandens

200 ml riebios plakamosios grietinėlės

250 g kambario temperatūros maskarponės sūrio

1 šaukštelis kakavos miltelių

2–4 šaukštai miltelinio cukraus

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

80 g trapių sausainių

100 g tarkuoto juodojo šokolado

1. Kavą užpilk karštu vandeniu, palik pravėsti. Grietinėlę išplak iki standumo.

2. Maskarponę plaktuvu iki purumo išsuk su kakava, milteliniu cukrumi ir vanile. Po truputį, nuolat plakdamas, įmaišyk pusę kavos. Į maskarponės masę atsargiai įmaišyk plaktą grietinėlę. Sausainius sutrupink.

3. Stiklinėse sluoksniuok sausainius (pašlakstyk likusia kava), maskarponės kremą ir tarkuotą šokoladą. Viršus turi likti kremo. Uždenk plėvele, vėsink pernakt.

Receptas spausdintas žurnale LAIMĖ.

Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *