greita kopūstų, žirnelių, pesto ir ravioli sriuba

Aš dar nenoriu galvoti, kad žalia-žalia keis geltona-raudona-ruda-pilka. Karščiai atlėgo, o aš beveik bijau, kad tuoj tuoj atšlepsės lietūs. Tie ilgi, smarkūs ir kiaurai merkiantys. Beveik kaip šiandien.

Tikriausiai reikia vieną kartą juos nusipirkti, – dingteli Linkusi Kartotis Mintis einant pro lentynas, nukrautas margaspalviais botais. – Tuos, su saulėgrąžom. Ir dar įvairiaspalviškai burbuliuotą skėtį. Sako, šį rudenį spintose karaliaus raudona. Jau seniai svajoju apie braškės raudonio paltą.

Bet kol kas – tebūnie žalia. Už lango ir lėkštėj.

~~~


~ greita kopūstų, žirnelių, pesto ir ravioli sriuba (minestrone) ~

1 1/2 litro daržovių sultinio

pusė nedidelio šviežio kopūsto

maždaug pusė stiklinės šaldytų arba šviežių žirnelių

maždaug 100 g šviežių ravioli su špinatais ir ricotta (puikiai tinka ir džiovinti tortellini su sūriu; visų lengvai rasi prekybos centruose)

keli šaukštai ar daugiau pesto (pagal skonį)

šviežiai maltų juodųjų pipirų

~~~

~~~

Užvirk sultinį didesniame puode.

Kopūstus supjaustyk plonomis juostelėmis. Jei naudosi šaldytus žirnelius, jų atšildyti nereikia.

~~~

~~~

Į verdantį vandenį, sumažinęs ugnį iki vidutinės, sudėk supjaustytą kopūstą. Pavirk 10 min. (per tiek laiko kopūstas suminkštės), suberk žirnelius ir sudėk ravioli su špinatais ir ricotta arba džiovintus tortellini.

~~~

~~~

Jei naudosi džiovintus tortellini, juos pavirk kiek ilgiau (vadovaukis rekomendacijomis ant pakelio, bet paprastai pakanka 8-10 min.).

Šviežūs virtinukai verdami žymiai trumpiau, maždaug 5 min.

Paskanink šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišyk šaukštą pesto padažo. Aš į visą puodą pesto nededu – skonio reikalas, ne visi mėgsta, todėl kiekvienas įsimaišo sau.

N.B. Virtinukų geriau dėti mažiau, nebent sriuba bus suvalgyta išsyk – antraip jie, kaip ir visi makaronai, po kurio laiko sugers skystį ir išsipūs kaip pagalvėlės.

~~~

~~~

Skanaus!

Šaltinis: BBC Good Food magazine, May 2010.

Pasidalinkite:

8 Comments

Add Yours
  1. 1
    duonosirzaidimu

    aguona, čia mano viena mėgstamiausių greituoliškų sriubų :) Ir soti, ir skani. Iki šiol bent kartą į mėnesį verdu ir įmaišau dauuug pesto :) Tikiuos, nenusivilsi.

  2. 2
    aguona

    aaa, kaip žaliai gardu. Būtinai išbandysiu. Galbūt net rytdienos pietums… Kaip tik galvojau, kas gi būtų sąlyginai sveika ir skanu, bet nereikalautų pusės dienos triūso virtuvėj.

  3. 3
    duonosirzaidimu

    girlia, ačiū :)
    Sima, ryt vėl virsiu, užsiliko raviolių :) Pirktiniai man skanesni sriuboje nei vieni kažkaip.
    Nesusirk :)

  4. 6
    duonosirzaidimu

    Mačiau tavąją sriubos versiją seniai :)
    Man pesto smarkiai jaučias, gal nuo gamintojo priklauso, todėl tas uuummm! kitais kartais gali virsti emmm? Geriau apsidraust :)

    O vasara… Bus kita, bet prieš tai dar bus nuostabus ruduo ir Kalėdos :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *