vaflių pyragas su šokoladiniu kavos kremu

Tikriausiai neleisit sumeluoti – vaflių pyragai gyvena mūsų vaikystėj, dažniausiai pertepti uogiene ar tiesiog kondensuotu pienu ir kakava (arba Rududu!).

Šio pyrago kąsneliai liežuvį kanda cukruotais imbierais – labai mėgstu jų aštrumą, kvepia kava ir šokoladu. Svarstau, kad suaugėliškam variantui į šokoladinę kavos masę labai tiktų šlakelis brendžio ar kokio Baileys :)

R E C E P T A S

10 stačiakampių vaflių lakštų

1 skardinė kondensuoto pieno

180 g minkšto sviesto

20 ml grietinėlės

20 g juodojo šokolado

30 g natūralios kakavos

1/4 puodelio užplikytos ir atvėsintos tirpios kavos

50 g smulkintų graikinių riešutų

50 g smulkintų džiovintų vaisių (cukruotų imbierų, etc.)

  1. Kondensuotą pieną supilk į dubenį ir elektriniu plaktuvu išsuk su minkštu sviestu.

  2. Grietinėlę pakaitink, kol ims garuoti. Sudėk sulaužytą šokoladą, ištirpink.

  3. Įmaišyk kondensuoto pieno ir sviesto plaikinį, kakavą, kavą, riešutus, džiovintus vaisius.

  4. Statyk į šaldytuvą maždaug 30 min., kol masė ims stingti.

  5. Aptepk vaflius juos sluoksniuodamas, patogiausia pailgoje kepimo formoje.

  6. Apsuk maistine plėvele, paslėk ir vėsink šaldytuve pernakt.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *