sutrūkinėję šokoladiniai sausainiai

Your hand and your mouth agreed many years ago that, as far as chocolate is concerned, there is no need to involve your brain.

– Dave Barry

Man labai patinka šie amerikiečio humoristo žodžiai, tikriausiai daugelis jiems linkčiojate. O aš labai linkčioju sausainiams. Jie baisiai geri. Traškūs krašteliai, minkštas viduriukas, sutrūkinėję, lyg ilgai lietaus nemačiusi žemė.

Itin šokoladiniai, nes gaminti su papildomais šokolado gabalėliais. Čiumpi vieną paskui kitą ir sausainiai juda nevalinga ranka – burna trajektorija. Pamirškit saiką, šokoladas čia karalius.

Kol sausainiai keps, stebėkit per orkaitės durelių stiklą magišką jų virsmą, ypač patiks vaikams.

RECEPTAS

ŠOKOLADINIAI SAUSAINIAI

16 sausainių / per 30 minučių

150 g juodojo šokolado

70 g sviesto

80 g cukraus

60 g rudojo cukraus

2 vidutinio dydžio kiaušiniai

70 g miltų

1 1/2 šaukšto kakavos

1 šaukštelis kepimo miltelių

1.Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Sviestą ištirpink su 100 g šokolado.

3. Cukrus su kiaušiniais plak vidutiniu greičiu 5 min. Įplak tirpintą šokoladą.

4. Miltus sumaišyk su kakava ir kepimo milteliais, įmaišyk į šokolado masę. Atsargiai įmaišyk peiliu susmulkintą likusį šokoladą.

5. Kepimo skardas padenk popieriumi. Tešla skystoka, todėl pakabinęs vienu šaukštu, kitu įkrėsk jos ant popieriaus, palikdamas tarpus. Man pavyko pagaminti 16 sausainių.

6. Kepk apie 12 min.

7. Prieš įnikdamas, palik atvėsti skardose bent 10 min.

Dar daugiau įkvepiančių istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Giedre

    Sveiki, kaip Jums tokie grąžūs, apvalūs gavosi? aš viską dariau kaip parašyta, bet gavosi net pro kur nepanūs į Jūsų :) Jūs idėją tešlą į skardą paspaudžiate visų? Kokia temperatūra kepate?

Leave a Reply