tailandietiška vištienos sriuba

Smagu sugrįžti naujais metais po beveik mėnesio tylos :) Ir grįžti su kiek kitokiu patiekalu, ne visai būdingu Duonai ir žaidimams. Apie Tailando virtuvę šiek tiek sužinojau gyvendama Londone – populiari ji ten, ypač mėgstami visokie žalieji kariai, daržovių suktinukai ir patiekalai su noodles – ryžių arba įprastų kvietinių miltų makaronais. Vertinamas švelnus kokosų pienas, patiekaluose derinamas su aitresne, ryškesnio skonio kario pasta, prieskoniais ir aitriosiomis paprikomis.

Sakoma, jog vienas populiariausių patiekalų Tailande – vištienos sriuba su kokosų pienu. Fakto patvirtinti negalėčiau – per toli tas Tailandas, savaitgaliui nesulakstysi :) Nemėgstu itin prieskoniais perkrautų patiekalų, tad šis, kad ir kvepiantis egzotika, buvo subalansuotas kaip tik man. Švelnus, truputį aitrokas dėl žaliosios kario pastos, su špinatais ir žirneliais, makaronais ir vištiena. Gaminčiau ir dar sykį.

~ tailandietiška vištienos sriuba ~

4 labai sočiai pavalgyti

4 stiklinės vandens

stiklinė šaldytų žirnelių

100 g šviežių špinatų

250 g Santa Maria tailandietiškų makaronų (Thai egg noodles)

2 šaukštai rapsų aliejaus

2 nedideli svogūnai

3 česnako skiltelės

2 šaukštai Santa Maria žaliosios kario pastos

1 1/2 šaukštelio kario

1/2 šaukštelio ciberžolės

1/2 šaukštelio kalendros

6 stiklinės daržovių sultinio

400 ml Santa Maria kokosų pieno

1 išvirta vištos krūtinėlė

šaukštelis cukraus

nedidelė aitrioji paprika, žalioji citrina (nebūtina)

Giliame puode užvirk 4 stiklines vandens. Suberk žirnelius, sudėk nuplautus špinatus ir pavirk maždaug 1 minutę. Kiaurasamčiu išgrėbk į dubenį.

Tailandietiskas vistienos karis

Sudėk makaronus ir pavirk juos 3 minutes. Išgrėbk ir sudėk ant žirnelių ir špinatų, vandenį išpilk.

Tame pačiame puode įkaitink aliejų. Sudėk griežinėliais supjaustytus svogūnus, išspaustas česnako skilteles, kario pastą, suberk prieskonius ir pakepink 1 minutę nuolat maišydamas. Supilk sultinį ir užvirk. Supilk kokosų pieną, sudėk vištieną, sumažink ugnį ir pavirk 5 minutes. Suberk cukrų, sudėk makaronus, žirnelius, špinatus, išmaišyk ir puodą nukaisk.

Patiek užbėręs smulkintos aitriosios paprikos ir įspaudęs žaliosios citrinos sulčių.

P.S. Geriausia sriubą būtų suvalgyti per kelias valandas – vėliau makaronai sugeria visą skystį.

Ačiū Santa Mariai už dovanas! :)

Skanaus!

Adaptuota iš Yummly

Pasidalinkite:

12 Comments

Add Yours
  1. 1
    Jurgita

    o mano dirbtuvės dirba puse etato kaiptais, tad dar dovanotų džiaugsmų turiu, tereik (tereik :) sumąstyt, ko tokio kitoniško norėčiau :)

  2. 4
    Jurgita

    Odeta, tirštai ir sočiai – tikrai :) tie makaronai, kaip ir visokie kitokie, baisiai greit skystį sugeria – kitą dieną valgėm košę :)

  3. 7
    Indre

    Žuvies padažo jei neklįstu visose hyper maximose yra. Aš naudojau tą padažą Phad tai ar kaip – jame sojos ir žuvies padažo mišinys.

  4. 8
    Kristina

    Oi kaip man patinka Tailandietiski patiekalai, labai dzani namuose zaliaji curry darausi, ypac ziema, kai saltukas spaudzia, labai gerai susildo :)

    Reikes butinai pasibandyti sita receptuka :)

  5. 10
    Migle

    Aš tai tailandiečių virtuvę įsimylėjau, būdama Amerikoje. Kažkaip sužavėjo mane ta tobula saldumo, aitrumo ir sūrumo skonių kombinacija. O Coconut Sticky Rice with Mango – tobulumo įsikūnijimas :D

  6. 11
    Jurgita

    ir man patiko :) nieko itin blatno – neprireikė susipirkti negirdėtų nematytų ingredientų, bet rezultatas nudžiugino. jei turi kur užslėpus fish sauce, pamėgink ir jo įpilti ir man papasakok, ar daug jis suteikia sriubai – nepavyko jo rasti niekur (arba blogai ieškojau :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *