bananinis pyragas su datulėmis ir riešutais

Kepamų bananų, sumišusių su cinamonu, kvapas magiškas. Vos ėmęs kepti, šis šiek tiek egzotiškas pyragas privers šokti aplink orkaitę ir skaičiuoti minutes iki tos akimirkos, kuomet galėsite atsiriekti gabalėlį.

R E C E P T A S

8-10 riekelių

175 g minkšto sviesto

200 g miltų

1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio cinamono

50 g cukraus

2 dideli kiaušiniai

3 šaukšto skysto medaus

2 dideli prinokę bananai

80 g datulių be kauliukų

50 g smulkintų graikinių riešutų

glajui:

1 valg. š. skysto medaus

15 g sviesto

graikinių riešutų puselių

Įkaitink orkaitę iki 160 laipsnių.

18-20 cm skersmens kepimo formą patepk sviestu.

Sviestą išsuk su cukrumi ir kiaušiniais. Suberk ir įmaišyk miltus, cinamoną, kepimo miltelius, medų. Išsuk iki vientisos tešlos.

Bananus nulupk ir sutrink šakute. Datules susmulkink. Įmaišyk į tešlą drauge su riešutais. Tešlą sukrėsk į kepimo formą. Įkaitintoje orkaitėje kepk 40-50 minučių. Atvėsink 15 minučių ir išversk iš formos.

Glajui sviestą ištirpink su medumi ir pavirk ant lėtos ugnies, kol sutirštės. Apšlakstyk pyragą. Puošk graikinių riešutų puselėmis.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *