karštas baltasis šokoladas rimtiems smaližiams

Mėgstu lankytis mugėse, gatvės mugėse, vykstančiose Senamiestyje po atviru dangumi. Jose kvepia karštu raudonuoju vynu su prieskoniais, naminiu alumi, vilioja keptos dešrelės ir blynai, rūkyti skilandžiai ir žuvys, rudas kepurėles kelia saldūs grybukai ir moja meduoliai, riestainiai, baronkos; štai praeina elegantiška dama, lydima kvepalų debesėlio, iš kažkur vėjas atneša vyšnių tabako aromatą ir staiga pakvimpa pavasariu. Skamba varpeliai ir švilpynės, šypsosi įvairiaspalvės verbos ir paveikslai, blizga sendaikčiai, stebina prekeivių išradingumas. Žmonės atrodo laimingi. Netgi, sakytum, stumdosi pagarbiau. Ponas šūkteli savo poniai nueiti anava ten abažūrų pažiūrėti, jauna porelė sustoja prie antikvarinio arbatinuko, mažylis doroja cukraus vatą, saujelė berniūkščių apstoja kalvį, groja muzika ir sukasi šokėjai.

~~~

~~~

Šiemet švietė saulė ir žavėjo žydras dangus, norėjosi kvėpuoti visa krūtine. Taip gera buvo tiesiog klaidžioti minioje. Netgi nieko nepirkti. Na, išskyrus cukrinį gaidelį ant pagaliuko – vaikystei. Dalyvauti jaukioje šventėje, kurios laukiu kasmet ir po kurios jau tuoj tuoj tikras pavasaris. O parėjus namo iš(si)virti karšto šokolado. Balto-karšto-šokolado-gėrimo su cinamonu ir vanile, kad pakviptų namai.

Prisiekusiems smaližiams.

~~~

~ karštas baltojo šokolado gėrimas ~

4 porcijoms:

100 g baltojo šokolado

450 ml pieno

1/2 šaukštelio cinamono

1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Pieną supilk į puodą nesvylančiu dugnu, sudėk sulaužytą šokolado plytelę ir nuolat maišydamas ant vidutinės ugnies ištirpink. Neužvirk.

Suberk cinamoną, supilk vanilės ekstraktą, išmaišyk ir dar karštą patiek.

~~~

Labai saldu, labai labai :) Tikras smaližių džiaugsmas.

Skanaus!

~~~

~~~

Recipe in English

~ hot white chocolate ~

100 g white chocolate
450 ml milk
1/2 teaspoon vanilla extract

1/2 teaspoon cinnamon
In the saucepan gently melt the chocolate in the milk, stirring
continually, until the chocolate is completely melted.

Bring the mix to the gentle simmer, whisk in the vanilla extract
and cinnamon until combined.

Serve immediately.

Enjoy!

~~~

Šaltinis: The good mood food blog

Pasidalinkite:

12 Comments

Add Yours
  1. 3
    aguonele

    na kad baisu atsiminti kas anksciau rupejo :DD svarbu gaiduka gauti, nesvarbu is ko … dar pamenu kai namie bandydavom su sese virti karamelinius gaidukus tokiuos geleziniuos indeliuos ir jie kai prisvildavo kavodavom spintoj po drabuziais :DDD baisu, kai prisimeni … kodel nepamerkdavom neisivaizduoju :) gal cukrus brangus buvo ir nenoredavom issiduoti ka su juo darom… hm…

  2. 4
    Eglė

    aaa… gogel mogel tai namie pati pasidarydavau – pusseserė išmokė. Ir ne antisanitarinėm sąlygom :) Tai ir leisdavo. Be to, prieš tiek metų nelabai kas ten salmonelioze grasindavo – ypač kai kiaušiniai nuosavos močiutės, kaimiški :)

  3. 5
    duonosirzaidimu

    Jurga, žinia, skaniausi dalykai – nuodėmingiausi :))

    Jul’, ačiū :) Mano šokoladinis sakė, kad saldu, bet geras daiktas :) Pačiai – per saldu gerokai.

    egidija, išmėgink :) Tik pradžiai siūlau nedidelę porciją, ypač jei nelabai saldžiai mėgstat.
    Smagi tavo diena, tikiu. Vaikai visad nuoširdžiausiai dovanėles gamina, save pamenu :)

    Žiu, jep, ne kiekvienam šis malonumas :) Bet galbūt pasisekė tavo mamai :))

    Egle, kaip čia taip, tėvai gogolmogelį gert leido, o vargšo cukrinio gaidelio skanaut – nea :)
    Šiuolaikiniai, beje – masinės gamybos, visa sudėtis ant pakuotės surašyta, rimtas reikalas :) Man nedrausdavo pirkt ir tų saldžių krakmolinių saldainių ryškiose pakuotėse, kurie tokie skanūs tada atrodė :)

    aguonėle, įdomūs tavo prisiminimai, ypač bobos paveikslą patraukliai nupiešei :))

  4. 6
    Eglė

    aguonėle, mūsų prisiminimai panašūs beveik :) Man tėvai jų nepirkdavo, nes greta gyvenę tokie švelniai nevalos kaimynai juos gamindavo. brr.. net nupurtė ;)

  5. 7
    aguonele

    o as pamaciau gaidukus ir mhmmm tiesiog prisiminiau laikaus, kai slapta begdavom su sese pas tokia „snargliuota“ boba ju pirkti, ir jie tokie skanus buvo … smagus prisiminimai, tik siandiena jau atbula nuo ju eiciau … nors kas cia zino :DD

  6. 8
    Eglė

    Panašios idėjos sklando ore :) Mano šiandienos-rytojaus planas buvo karštas baltasis šokoladas :) tik šiek tiek kitoks
    Jei nieks nesutrukdys, manau, kad pavyks pasimėgauti :)

    Pstt.. Niekam nesakykit tik, gaideliai ir visi kitu cukriniai saldainiai yra pats baisiausias dalykas ever. Tiesiog tokie mano prisiminimai, nes mano patirtis susijusi su nekokiais prisiminimais. Brrr..

  7. 9
    Žiu

    O aš kažkada įsikaliau į galvą, kad baisi noriu karšto BALTO šokolado ir leidau sau nusipirkti nepigią jo pakuotę vienoj beveik prabangioj arbatos parduotuvėj.. Baigėsi tuo, kad pasidariau kartą. Gal du. Ir išvežiau pas mamą..

    Bet čia todėl, kad aš labai nemėgstu pieno ir baltas šokoladas (kaip žinia, pats gaminamas iš pieno miltelių) ne tik nenuslopina, bet ir paryškina jo skonį.. taigi.. ne man :)

  8. 10
    egidija

    mmm, kaip įdomu… niekada tokio neragavau ir net į galvą netoptelėjo karštas BALTAS šokoladas. norėčiau paskanauti…
    o aš vat apturėjau Kaziuko mugę vaiko mokykloje.. kaip buvo smagu.. prekiavom mudviejų keptais žagarėliais. uždirbom visus 15 litų :D o trigubai tiek išleidom pirkdami kitų vaikų kūrybą: sausainius, grybukus, voveruškas ir gėlytes, atvirutes, žiogą ir pelytę iš stiklinių karoliukų, sagę iš veltinio, popierinį labirintą, daigintą pipirnę ir dar daug daug vaikiškos fantazijos vaisių su daug meilės pagamintų…

  9. 11
    julė

    koks puikuuumas. man, manau, būtų per saldu (kad ir kokia saldumynmėgė bebūčiau .D), bet…
    bet nuotraukos fantastiškos.

    o aš vis viliojuosi išmėginti karamelizuotą baltąjį šokoladą. ir tuo pačiu – karamelizuotą karštą baltą šokoladą. telieka sulaukti virtuvės (ir geros ar bent pakenčiamos kokybės/skonio baltojo šokolado lietuvoje)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *