makaronų apkepas su baklažanais ir pomidorų padažu

Makaronu apkepas su baklazanais

Apskrudę, švelniai sūrūs baklažanų gabalėliai – privalai save tramdyti, kad nesuvalgytum vos ištrauktų iš orkaitės -, įmaišyti į gardų pomidorų padažą ir pagardinti kvapniais bazilikais bei raudonėliais. Makaronai, susluoksniuoti su mocarela ir užbarstyti kietuoju sūriu. Virtuvė, vėl tapusi jaukiausia ir kvapniausia namų erdve…

Esama patiekalų, kuriuos esi ruošęs tiek sykių, jog jau nebeprireikia svarstyklių ir vartyti receptų sąsiuvinio. Vienas tokių mūsų namuos – makaronų apkepas su baklažanais ir pomidorų padažu. Paprastutis, kvepiantis Viduržemio jūros virtuve ir visada pavykstantis, apkepas gardžiausias pasirinkus kokybiškus makaronus, tvirtus, nepatamsėjusius baklažanus ir nepagailėjus sūrio.

Esama patiekalų, kurie nenusibosta.

Makaronu apkepas su baklazanais~ makaronų apkepas su baklažanais ir pomidorų padažu ~

2 nedideli baklažanai (400 g)

1 svogūnas

3 česnako skiltelės

800 g smulkintų konservuotų pomidorų

1 šaukštas džiovintų bazilikų

1/2 šaukšto džiovintų raudonėlių

300 g trumpų itališkų makaronų (rigatoni, penne, etc.)

dosni sauja šviežių bazilikų

250 g mocarelos sūrio

50 g puskiečio arba kietojo sūrio

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Baklažanus nuplauk, nusausink ir supjaustyk kubeliais. Suberk į kepimo skardą, pabarstyk druska, pipirais, pašlakstyk aliejumi ir pašauk į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių, kol dailiai apkeps. Nepamiršk retsykiais pamaišyti.

Iškepusius baklažanus ištrauk iš orkaitės, o temperatūrą sumažink iki 160C.

Prikaistuvyje įkaitink šaukštą alyvuogių aliejaus. Svogūną ir česnako skilteles susmulkink, suberk į prikaistuvį ir apkepk, kol dailiai pagels. Supilk konservuotus pomidorus, suberk džiovintus bazilikus ir raudonėlius, pagardink druska, pipirais ir virk ant vidutinės ugnies 20 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės.

Dideliame puode užvirk vandenį, gausiai pasūdyk ir išvirk makaronus al dente arba atsižvelgdamas į ant pakelio esančią instrukciją. Makaronus nukošk ir suberk atgal į puodą.

Apkepusius baklažanų kubelius įmaišyk į paruoštą pomidorų padažą.

Mocarelą supjaustyk riekelėmis, sūrį sutarkuok.

Pasiruošk platų ir gilų kepimo indą. Jo dugną lengvai sutepk pomidorų ir baklažanų padažu, o likusį padažą supilk ant makaronų ir gerai išmaišyk. Į kepimo indą sudėk vieną dalį makaronų, kelias mocarelos riekeles ir šiek tiek bazilikų lapelių. Suberk antrą dalį makaronų, mocarelos ir likusius bazilikų lapelius. Sudėk likusius makaronus, išdėliok mocarelą. Tarkuotu sūriu apibarstyk apkepą.

Kepk orkaitėje 35–45 minutes, kol apkepas ims burbuliuoti, o sūris dailiai apskrus. Jei apkepo viršus imtų pernelyg sparčiai kepti, pridenk jį kepimo folijos gabalėliu.

Patiek karštą.

Skanaus!

Daugiau baklažanų:

Pyragas su orkaitėje keptomis daržovėmis ir sūriu

Parmigiana di melanzane

Baklažanų, cukinijų ir sūrių apkepas

Šviežių daržovių pyragas

Ratatouille

Receptas ir foto publikuoti knygoje Gyventi skanu. Alma littera, 91 psl.

Makaronu apkepas su baklazanais

.

Pasidalinkite:

12 Comments

Add Yours
  1. 3
    Jurgita

    aure, tikrai smagus :) kaisti-prikaisti-prikaistuvis – smagi ta lietuvių kalba :)
    jei gaminai, tikiuos, vakarienė buvo vykus. o makaronus su tunu ir aš gaminu… bet tik tada, kai visai nebėr pasirinkimo arba ūpo gamint :))

  2. 5
    Jurgita

    Odeta, jei gaminai, tikiuos, patiko :) aš kartais daugiau padažo pagaminu – svarbiausia, kad makaronai nebūtų iškepę sausi, padaže visa jėga slypi :)
    ačiū už nuotraukas!

  3. 7
    vaidaa

    Kai kada nors turėsiu virtuvę, šitas blog’as bus vienas iš mano mėgstamiausių :) O kol kas tik nuotraukomis grožiuosi, neturėdama galimybės išbandyti receptukų… Nuotaukos kaip vusada tiesiog puikios ;)

  4. 9
    aure

    šiandienos vakarienės plane! ;] pas mus namuose tinginiukiškųjų makaronų sąraše pirmauja – makaronai su tunu:] gal taviškis patiekalas aplenks! :P nuotraukos 10++!!

    P.S. bet prikaistuvis, vis tiek man labai juokingas žodis… :D

  5. 10
    Inga

    kaip norėtau ant tos kėdutės pasėdėt. bet, ačiū, šakutės man pakaktų ir vienos! :}

  6. 11
    Odeta

    Kaip tik turiu du baklažanus, dar nusipirkti pomidorų belieka…ir tobula vakarienė?:) Labai gražios nuotraukos:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *