tiramisu putėsiai
Tiramisu be kiaušinių, žinoma.
Jų, termiškai neapdorotų, niekada nenaudoju desertams – puristai plėšysis marškinius, o aš susiplaksiu grietinėlės.
RECEPTAS
4 porcijos
Gaminti 15 min. ir laikas atvėsti pernakt
1 ½ šaukštelio tirpios kavos
60 ml karšto vandens
200 ml riebios plakamosios grietinėlės
250 g kambario temperatūros maskarponės sūrio
1 šaukštelis kakavos miltelių
2–4 šaukštai miltelinio cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
80 g trapių sausainių
100 g tarkuoto juodojo šokolado
1. Kavą užpilk karštu vandeniu, palik pravėsti. Grietinėlę išplak iki standumo.
2. Maskarponę plaktuvu iki purumo išsuk su kakava, milteliniu cukrumi ir vanile. Po truputį, nuolat plakdamas, įmaišyk pusę kavos. Į maskarponės masę atsargiai įmaišyk plaktą grietinėlę. Sausainius sutrupink.
3. Stiklinėse sluoksniuok sausainius (pašlakstyk likusia kava), maskarponės kremą ir tarkuotą šokoladą. Viršus turi likti kremo. Uždenk plėvele, vėsink pernakt.
Receptas spausdintas žurnale LAIMĖ.
Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: