mėsiška

karšti sumuštiniai su špinatų ir bazilikų pesto

Tai yra #foodporn mano akimis.

Viskas taip tobulai dera – ir gomuriui, ir akims (o estetiniai ir skonio niuansai linkę papildyt vienas kitą), kad privalėjau viskuo pasidalinti su jumis.

Skrebutis, pesto, kumpis, mocarela, keptas kiaušinis.

Penki ingredientai – kaip penki pojūčiai, kurie visi telpa viename recepte.

Esate girdėję kepantį kiaušinį? Užuodę grūdamas prieskonines žoleles? Piršto galiuku slydę per nuvarvėjusį trynį? Stebėję, kaip per akimirką velniškai karštoje orkaitėje ant skrebučio ištirpsta sūris ir susiraito kumpio riekelė?

Beliko paragauti.

Ooo, aš žinau, Tai jums tikrai patiks.

RECEPTAS

ŠPINATŲ IR BAZILIKŲ PESTO:

dosni sauja šviežių špinatų

4 bazilikų lapeliai

6 migdolai

šaukštas tarkuoto kietojo sūrio

1/2 česnako skiltelės

šlakelis citrinos sulčių

truputis vandens

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

SUMUŠTINIAMS:

3 duonos riekės

3 riekelės kumpio

mocarelos rutuliukas

3 kiaušiniai

druskos ir pipirų

Pesto visus ingredientus sutrink blenderiu.

Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių.

Duonos riekeles sutepk pesto, dėk po riekelę kumpio ir mocarelos.

Sudėk ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašauk į orkaitę kelioms minutėms, kol ims tirpti sūris.

Keptuvėje įkaitink šlakelį aliejaus, įmušk kiaušinius.

Pagardink prieskoniais, kepk, kol baltymas sutvirtės.

Trynį rinkis, kokį mėgsti.

Iškepusius sumuštinius trauk iš orkaitės ir patiek karštus su keptu kiaušiniu.

Ant viršaus :)

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply