tacos su žuvimi ir ridikėlių salsa

Tacos – vienas vasariškiausių patiekalų.

Nedrįstu kvestionuoti šašlykų gerumo gyvendama Šašlykų Karalių Šalyje – niekada nebuvau jų didelė gerbėja, bet, tikiu, net didžiausias šašlykistas neatsisakytų tacos su gardžiai keptu steiku ir daržovėmis :)

Arba žuvimi, nes mes juk gyvename ir Didžiųjų Žvejų-Kieno-Lydeka-Ilgesnė Šalyje :)

Šie būtent tokie – su menke, bet tinka bet kokia turima žuvis. Jei gaminsit, turiu vienintelį prašymą: leiskit žuviai pasivolioti prieskoniuose bent 10 minučių, idealiausia – pernakt.

Garantuoju – bus labai skanu.

Ir pasigaminkit ridikėlių salsos, kol dar jų sezonas ir nespėjo sukirmyti ir virsti visiškai nevalgomu popieriumi.

RECEPTAS

Tacos su žuvimi ir ridikėlių salsa

4–6 takai

Gaminti 20 min.

500 g menkių filė

1 šaukštelis maltos aitriosios paprikos

1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos

½ šaukštelio malto kumino

1 šaukštelis česnakų granulių

1 šaukštelis druskos

žiupsnis maltų juodųjų pipirų

½ žaliosios citrinos sulčių

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

6 mažos tortilijos

SALSA

6 ridikėliai

1 trumpavaisis agurkas

½ geltonos saldžiosios paprikos

1 česnako skiltelė

½ aitriosios paprikos

2 šaukštai obuolių (arba baltojo vyno) acto

½ šaukštelio druskos

GVAKAMOLEI

2 avokadai

1 nedidelė česnako skiltelė

šlakelis alyvuogių aliejaus

2 šaukštai grietinės

kelios šviežių kalendrų šakelės

½ žaliosios citrinos sulčių

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

1. Didesniame dubenyje sumaišyk maltas aitriąją ir saldžiąją paprikas, kuminą, česnakų granules, druską, pipirus, žaliosios citrinos sultis ir aliejų.

2. Apvoliok menkių filė ir palik 10 min., gali marinuoti ir pernakt.

3. Salsai visas daržoves supjaustyk kubeliais, sumaišyk su actu ir druska.

4. Gvakamolei visus ingredientus sutrink trintuvu.

5. Keptuvėje įkaitink aliejaus. Sudėk žuvį ir kepk po 3 min. iš abiejų pusių.

6. Tortilijas pašildyk orkaitėje arba sausoje keptuvėje. Lengvai sutepk gvakamole, dėk žuvies gabalėlių, salsos, užkrėsk dar gvakamolės.

Receptas publikuotas žurnale LAIMĖ.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *