pasta aglio e olio

Šiandien antrą dieną nesninga – ir tai jau didelis šio pavasario pasiekimas! Ir – pagaliau – žieminį paltą (darsyk) paslėpusi spintoje, ieškau suknelių. Į miestą, pasimatymą, trumpą kelionę iki parduotuvės ar pasiimti vaikų – šventė gali būti kasdien.

Todėl ir maistas greitas. Skanus, nes primenantis Italiją ir Neapolį, bet tarp virtuvės sienų sulaikantis vos 15 minučių.

Pasta aglio e olio (spagečiai su česnakais ir aliejumi) gaminama ne vienu būdu. Šis – mano mėgstamiausias. Bazilikus galite keisti petražolėmis (nesu jų didelė gerbėja), naudoti daug sūrio ar dar daugiau česnakų ir pipirų – esate laisvi rinktis.

R E C E P T A S

2 porcijos

200 spagečių

50 ml alyvuogių aliejaus

6 česnako skiltelės

1/2 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

bazilikų lapelių

šlakelis citrinos sulčių

tarkuoto parmezano pagal poreikį

Spagečius gerai pasūdytame vandenyje išvirk al dente arba pagal instrukciją ant pakelio.

Sudėjęs virti pastą, keptuvėje įkaitink aliejų. Sudėk plonais griežinėliais pjaustytus česnakus, suberk pipirus ir ant lėtos ugnies kepink maišydamas 3-5 min., kol pagels (saugok, kad nesudegtų).

Spagečius perkošk ir sudėk į keptuvę su šlakeliu vandens iš puodo.

Išmaišyk, paragauk – galbūt trūksta druskos, ir iškart patiek su bazilikais ir, pagal poreikį, tarkuotu sūriu. Man patinka užsivarvinti citrinos sulčių.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply