Nicos sumuštinis
Šiąnakt sapnavau, kad buvau Dubajuj ir iš tamsaus gymio vyruko su glaudėm (pliaže) bandžiau atimt raugintus kopūstus. Vakar tikrai buvo per daug saldumynų, pasąmonė siunčia signalus :))
Šiandien cukrus ilsisi – dalinuosi Nicos salotų versija ant sumuštinio. Kodėl taip? Nes kartą pamėginau ir labai patiko. Čia dar trūksta šparaginių pupelių, bet sumuštinis turi būti patogus valgyti – perviršis nėr sveika jokiais gyvenimo atvejais :)
RECEPTAS
2 sumuštiniai
Gaminti 30 min.
6 mažos bulvytės
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai garstyčių
1 šaukštelis citrinos sulčių
po 1 šaukštą smulkintų laiškinių česnakų ir krapų
1 skardinė konservuoto tuno aliejuje
4 virti putpelių kiaušiniai
po 2 ridikėlius, vyšninius pomidorus
mėgstamų salotų lapų
2 didelės riekės duonos
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
1. Bulves išvirk su lupenomis, palik visiškai atvėsti, nulupk ir supjaustyk nedideliais kubeliais.
2. Dubenyje sumaišyk majonezą, aliejų, garstyčias, citrinos sultis, žoleles. Įmaišyk bulves ir, nuvarvinęs aliejų, tuną. Šio dėk pamažu, pagal poreikį. Pagardink druska, pipirais.
3. Salotas dėk ant duonos riekių, puošk ridikėliais, perpus perpjautais kiaušiniais ir pomidorais, salotų lapais.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: