Labai šokoladinis ir labai kaloringas. Nubarstytas karstelėjusiomis kakavos dulkelėmis, trapia išore, švelniu, minkštu ir sodriu viduriuku. Mano žmogus sakė, kad ir labai skanus. Seniai jam buvau pažadėjusi, ilgai rinkausi receptą, ir štai. Šokoladinius kepinius man sunku vertinti, įveikiau vos pusę kvadratėlio, tad pasikliaunu jo nuomone.
Žinau tik viena – namai šeštadienio rytą kvepėjo stebuklingai.
~ šokoladainis (brownie) ~
185 g nesūraus sviesto
185 g juodojo šokolado
85 g miltų
40 g kakavos miltelių
50 g baltojo šokolado
50 g pieniško šokolado
3 dideli kiaušiniai
275 g rudojo cukraus (tinka Demerara)
Juodąjį šokoladą sulaužyk, sviestą supjaustyk kubeliais. Sudėk į metalinį dubenėlį ir ištirpink karšto vandens vonelėje. Palik atvėsti.
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
Į dubenį įsijok miltus su kakava.
Baltąjį ir pienišką šokoladą susmulkink peiliu į nedidelius kubelius.
Į gilų dubenį įmušk kiaušinius, suberk cukrų ir plak elektriniu plaktuvu 3-8 minutes, kol masė taps kreminė ir jos padvigubės – plakimo laikas priklauso nuo plaktuvo galingumo.
Po truputį, atsargiai maišydamas šaukštu, įmaišyk tirpintą šokoladą. Neskubėdamas maišyk tol, kol tešla taps šokoladinė. Dar sykį įsijok miltus su kakava ir vėl švelniai įmaišyk. Galiausiai suberk šokolado gabalėlius.
20×20 cm kepimo formos dugną išklok kepimo popieriumi arba kepimo folija (aš išklojau ir kraštus – paprasčiau išimti iškepusį pyragą). Supilk tešlą, išlygink paviršių ir pašauk į orkaitę. Receptas sakė, kad iškeps per 25 minutes. Deja, mano senutėje kepė gerą valandą, tad praėjus 25 minutėms patikrink, ar pyragas iškepęs: atsargiai pajudink kepimo formą ir, jei pyrago viduriukas dar juda, kepk toliau 10 minučių ir vėl patikrink. Aš baigiau kepti tik tada, kai medinį smeigtuką, įsmeigtą į pyrago vidurį, ištraukiau neaplipusį tešla :)
Ištrauktą iš orkaitės pyragą palik atvėsti, išimk iš formos ir supjaustyk kvadratėliais.
Skanaus!
Recipe in English
~ brownie ~
185 g unsalted butter
185 g dark chocolate
85 g plain flour
40 g cocoa powder
50 g white chocolate
50 g milk chocolate
3 large eggs
275 g golden caster sugar
Cut the cutter into small cubes and tip into a medium bowl with broken dark chocolate. Fill a small saucepan with hot water, sit the bowl on top and put over the low heat until the butter and chocolate have melted, stirring occasionally. Leave the mixture to cool to room temperature.
Turn the oven to 180 C.
Line the base of a shallow 20 cm square tin with non-stick baking paper.
Sieve the flour with cocoa over a medium bowl.
With a large sharp knife chop white chocolate and milk chocolate into rough squares.
Break eggs into a large bowl and tip in the sugar. With an electric mixer whisk until the mixture looks thick and creamy.
Poor the cooled chocolate mixture over the eggy mousse, then gently fold together untikl the two mixtures are one and the colour is dark brown.
Resift the cocoa and flour mixture into egg and chocolate mixture and gently fold in. Finally, stir in the white and milk chocolate chunks.
Pour the mixture into the prepared tin. Put in the ovenand bake for 25 minutes. If the brownie wobbles in the middle, it's not quite done, so bake for another 5-10 minutes. My brownie was done in 1 hour - my oven is the old one :)
Leave the brownie to cool completely and cut into squares.
Enjoy!