šokoladinis morkų tortas
Morkos ir šokoladas.
Man šis tortas – lyg į antrą pusę persiritusio rudens poezija, kurioje telpa sodriausios rudens spalvos ir skoniai. Na, bent jau nuotraukose tikrai, o skonis – subtilus dalykas, jį įvertinsite patys.
RECEPTAS
8 gabalėliai
Gaminti 1 val.
170 g morkų
1 bananas
2 kiaušiniai
150 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
120 ml aliejaus
100 g kvietinių miltų
40 g viso grūdo miltų
10 g kakavos
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1/4 a.š. muskato
2 v.š. aguonų
Kremas:
60 g juodojo šokolado
2 v.š. pieno
30 g minkšto sviesto
250 g rikotos
cukraus pudros pagal skonį
5 v.š. kakavos
1. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. 18 cm skersmens kepimo formos dugną padenk kepimo popieriumi. Morkas sutarkuok, sumaišyk su trintu bananu.
2. Kiaušinius suplak su cukrumi ir vanile. Plona srovele pildamas įplak aliejų.
3. Atskirai sumaišyk miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir aguonas. Suberk į kiaušinių plakinį, užmaišyk tešlą. Supilk į kepimo formą. Kepk 40-45 min. Palik atvėsti, perpjauk į 3 dalis.
4. Šokoladą ištirpink su pienu. Sviestą išsuk su rikota. Įmaišyk šokoladą, cukraus pudrą ir kakavą. Aptepk tortą. Atvėsink 1-2 val.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: