trešnės, grietinėlė (ir sausainiai)
Britai derinį, kai patroškinti vaisiai arba uogos (paprastai agrastai) įmaišomi į saldų naminį kremą, vadina fool. Modernesnės versijos renkasi lengvesnį kelią – plaka grietinėlę. Kuriuo metu deserte atsirado sausainiai, nežinau. Bet jie čia labai tinka!
Tai receptas, kuriam recepto nereikia – net jei gaminsit iš akies, pavyks lygiai taip pat gerai. Kai ateis vyšnių sezonas, būtinai išbandykit su jomis. Bus puiku :)
Saldaus birželio!
RECEPTAS
DESERTAS SU TREŠNĖMIS
4 porcijos
kelis saujos trešnių
2 šaukštai cukraus
50 ml raudonojo vyno
trapių sausainių
150 ml riebios plakamosios grietinėlės
pagal skonį cukraus pudros
80 ml graikiško jogurto
1.Trešnes perpjauk perpus ir išimk kauliukus. Sudėk į prikaistuvį su cukrumi ir vynu. Užvirk, ugnį sumažink ir patroškink apie 8 min., kol trešnės suminkštės, o skystis kiek sutirštės.
2. Nukaisk, palik visiškai atvėsti. Trečdalį trešnių sutrink blenderiu, likusias atidėk.
3. Grietinėlę su cukraus pudra išplak iki standumo. Atsargiai įmaišyk jogurtą ir sutrintas trešnes.
4. Sausainius susmulkink. Taurėse sausainius sluoksniuok su troškintomis trešnėmis ir grietinėle.
5. Gali atvėsinti arba ragauti iškart.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: