cinamoniniai lietiniai su šokoladiniu kremu ir griliažu
Neapsisprendžiu, kuris procesas mano malonesnis – lietinius maišyti ir kepti ar juos valgyti. Flirtuoju, skaitytojau. Iš tiesų labiausiai mėgstu, kai juos kepa man :) Nudžiauti po vieną iš lėkštės – dar karštą, traškiais krašteliais, pabarstytą cukrumi – jie tobuli kokie yra.
Susukti į tūtelę ir valgyti rankomis.
Galima į tešlą įmaišyti cinamono, o iškepusius šlakstyti šokoladu ir barstyti griliažu.
Jei patinka, kaip nuskambėjo ankstesnis sakinys, išsikepkite. Maistas yra meilė, o lietiniuose jos su kaupu.
RECEPTAS
12-15 lietinių:
2 kiaušiniai
180 ml šilto pieno
125 ml kambario temperatūros vandens
140 g miltų
30 g tirpinto sviesto
1 1/2 šaukštelio cinamono
1 šaukštelis kakavos
2 šaukštai cukraus
griliažui:
5 šaukštai cukraus
saujelė gliaudytų pakepintų lazdynų riešutų
šokoladiniam kremui:
90 ml grietinėlės
100 g juodojo šokolado
1. Visus lietiniams paruošti skirtus ingredientus sudėk į dubenį ir išplak plaktuvu iki vientisos masės. Dubenį uždenk ir pastatyk į šaldytuvą 1 valandai.
2. Cukrų suberk į metalinį dubenėlį ir ištirpink ant lėtos ugnies nemaišydamas, kol ištirps ir virs karamele. Nesudegink! Suberk suskaldytus riešutus, išmaišyk ir sukrės ant kepimo popieriumi
užtiestos lėkštės. Kai sustings, sutraiškyk peiliu.
3. Kremui grietinėlę pašildyk. Sudėk šokolado gabalėlius ir ištirpink. Palik atvėsti ir išplak plaktuvu.
4. Nedidelėje keptuvėje ištirpink gabalėlį sviesto. Iškepk plonus lietinius iš abiejų pusių. Patiek su šokoladiniu kremu ir griliažu.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: