mėsiška

biryani

Vištiena biryani – vienas klasikinių indiškų ryžių ir mėsos patiekalų. Sultingos vištienos šlaunelės, garuose virti birūs aromatingi ryžiai, dosnus šaukštas jogurto patiekiant – derinys, subalansuotas ir mūsų žiemai.

Tai receptas tiems, kurie, kaip ir aš, mėgsta birius aromatingus ryžius. Vištiena čia taip pat svarbi – ji, marinuota jogurte su aitriosiomis paprikomis ir indiškais prieskoniais, labai gardi, na bet tie ryžiai… 10 iš 10 mano skonių skalėje.

Jei gaminsite, nepraleiskite nė vieno žingsnio. Būtinai naudokite šviežias žoleles. Nusipirkite kardamono ankščių, jų (kaip ir visų receptą kuriančių priekonių) rasite bet kuriame didesniame prekybos centre. Ir gaminkite storadugniame puode ar keptuvėje, tarkime, ketaus.

Nors iš pradžių dvejojau, ar ryžių nepritrauks prie dugno, ar jie tikrai išvirs garuose, sudėti į keptuvę ir uždengti dangčiu (jį papildomai uždengiau virtuviniu rankšluosčiu, kad tik pavyktų, tik pavyktų), buvo nuostabu. Tai, kam reikėjo, prilipo, bet – o, dangau – padovanojo dar daugiau skonių.

Tai paskutinis indiško mėnesio receptas. Kokio pasaulio dabar norėtumėte paragauti drauge? 

 RECEPTAS

4–6 porcijos

Gaminti 40 min. ir laikas marinuoti mėsą pernakt

Marinatas:

2 cm dydžio imbiero gabalėlis

3 česnako skiltelės

6 vištų šlaunelės be odos

125 ml tiršto natūralaus jogurto

2 šaukštai pomidorų pastos

2 šaukštai aliejaus (ir 2 šaukštai aliejaus kepti)

2 šaukšteliai maltos aitriosios paprikos

1 šaukštelis maltos ciberžolės

1 šaukštelis garam masalos prieskonių

1 ½ šaukštelio druskos

Ryžiai:

320 g Basmati ryžių

1 lauro lapas

žiupsnis maltų gvazdikėlių

3 kardamono ankštys

po 3 šaukštus smulkintų šviežių mėtų ir kalendrų

2 šaukštai tirpinto ghi arba įprasto sviesto

1 šaukštelis maltos ciberžolės

tiršto jogurto, kalendrų patiekti

  1. Nuluptus imbierą ir česnakus sutarkuok. Dubenyje sumaišyk visus marinato ingredientus, sudėk šlauneles, išmaišyk, dubenį uždenk ir palik šaldytuve marinuotis pernakt.

  2. Užvirk didelį kiekį vandens, pasūdyk. Suberk ryžius, laurą, gvazdikėlius, kardamoną ir virk 5 min. Perkošk, prieskonius palik.

  3. Storadugnėje, geriausia ketaus, keptuvėje įkaitink 2 šaukštus aliejaus, sudėk šlauneles. Kepk po 4 min. iš abiejų pusių.

  4. Ant vištienos suberk mėtas ir kalendras, sukrėsk ryžius. Užpilk tirpintu sviestu su įmaišyta ciberžole.

  5. Uždenk dangčiu ir ant lėtos ugnies virk 20 min. Pagamintą patiekalą palik pastovėti 5 min., išmaišyk ir patiek su jogurtu ir kalendromis.

    Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply