keturių sūrių ir grybų lazanija
Lazanija man – jaukaus maisto sinonimas. Gausi ingredientų ir skonių, soti, universali – pritaikoma tiek mėsėdžių, tiek vegetarų įgeidžiams. Ši kaip tik tokia – vegetariška, su keturiais sūriais ir grybais. Labai gardi.
R E C E PT A S
4–6 porcijos
Gaminti 1 val. 10 min.
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
200 g apvirtų mėgstamų grybų (arba šviežių pievagrybių)
3 česnako skiltelės
180 g lazanijos lakštų
450 g rikotos sūrio
120 g šviežio ožkų sūrio
25 g šviežių petražolių
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
250 g mocarelos sūrio
keli šaukštai kietojo sūrio
POMIDORŲ PADAŽAS
300 g konservuotų smulkintų pomidorų
2 česnako skiltelės
saujelė bazilikų lapelių
1 šaukštelis maltų aitriųjų paprikų
druskos pagal skonį
BALTASIS PADAŽAS
20 g sviesto
1 šaukštas miltų
200–250 ml pieno
po žiupsnį malto muskato, druskos ir maltų juodųjų pipirų
1. Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje 5 min. pakepink smulkintus grybus. Sudėk išspaustas česnako skilteles, kepk dar 2 min. Ugnį išjunk.
3. Dideliame puode užvirk vandens, gausiai pasūdyk. Sudėk lazanijos lakštus, virk 6 min. Perliek šaltu vandeniu, pašlakstyk trupučiu aliejaus ir sudėk ant kepimo popieriaus lapų.
4. Dubenyje sumaišyk rikotą, ožkų sūrį, smulkintas petražoles ir grybus, pasūdyk, įberkite pipirų.
5. Pomidorų padažui visus ingredientus sutrink rankiniu smulkintuvu.
6. Baltajam padažui sviestą ištirpink prikaistuvyje. Suberk miltus ir maišydamas šluotele pakepink kelias minutes. Supilk 200 ml pieno ir virk nuolat maišydamas, kol padažas ims tirštėti. Pagardink prieskoniais. Jei nori skystesnio padažo, pieno įpilk daugiau.
7. Į maždaug 24 x 14 cm dydžio kepimo indą aukštesniais kraštais supilk tris ketvirtadalius pomidorų padažo ir visą baltąjį padažą.
8. Lazanijos lakštus aptepk sūrio ir grybų įdaru, uždėk po kelias riekeles plonai pjaustytos mocarelos. Susuk. Suktinukus sudėk į kepimo indą. Apšlakstyk likusiu pomidorų padažu, pabarstyk kietuoju sūriu.
9. Formą pridenk folija, kepk 35–40 min. Baigdamas kepti, foliją nuimk. Lazaniją patiek karštą.
Daugiau panašių receptų:
Lazanija su cukinijomis, pomidorais, rikota
Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: