be miltų

aguoninis sūrio pyragas

Aguonų kepiniai – žiemos švenčių klasika, o sūrio pyragus tikriausiai mėgsta visi. Du pyragai viename – tiek laiką tausojantis sprendimas, tiek ir skonių fejerverkas. Aguonos ir maskarponė papildo vienas kitą, namai kvepia nuostabiai – saldu saldu, visiškas dangus.

R E C E P T A S

Aguonų ir sūrio pyragas

12 gabalėlių
Gaminti 1,5 val. ir laikas atvėsti pernakt

Aguonų sluoksniui:
350 g maltų aguonų,
100 g miltelinio cukraus,
50 g juodojo šokolado,
4 šaukštai grietinėlės,
120 g kokosų drožlių,
2 kiaušiniai.

Sūrio sluoksniui:
50 g baltojo šokolado,
4 šaukštai grietinėlės,
500 g maskarponės,
150 g rikotos sūrio,
1 šaukštas krakmolo,
3 kiaušiniai,
180 g saldinto sutirštinto pieno.

Užpilui:
50 g cukraus,
50 ml vandens,
2 šaukštai tirpios kavos.
6-8 šaukštai mėgstamos rūgštesnės uogienės.

1.      Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2.      Aguonų sluoksniui aguonas sumaišykite su milteliniu cukrumi. Grietinėlę pašildykite, sudėkite sulaužytą šokoladą ir ištirpinkite. Visus ingredientus suplakite elektriniu plaktuvu.
3.      Sūrio sluoksniui grietinėlę pašildykite, sudėkite sulaužytą baltąjį šokoladą ir ištirpinkite. Visus ingredientus suplakite elektriniu plaktuvu.
4.      20 cm skersmens kepimo formos dugną padenkite kepimo popieriumi. Sukrėskite pusę aguonų masės, išlyginkite paviršių. Kepkite 15 min.
5.      Užtepkite 3-4 šaukštus uogienės ir užpilkite pusę sūrio masės. Kepkite dar 15 min.
6.      Sukrėskite likusią aguonų masę, išlyginkite ir kepkite 15 min. Sutepkite visą uogienę, sudėkite visą sūrio masę. Kepkite 20-25 min., kol pyrago paviršius sutvirtės, bet pats pyragas pajudinus formą dar nebus visai standus. Išimkite iš orkaitės, palikite atvėsti, statykite į šaldytuvą nakčiai.
7.      Sirupui vandenį su cukrumi užvirkite, sudėkite kavą. Virkite, kol skystis ims tirštėti. Palikite atvėsti, apliekite atvėsintą pyragą.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply