špinatų lietiniai su ožkų sūriu ir žirnelių pesto
Jie labai kelia nuotaiką – net ir tada, kai žalios spalvos už lango ir šiaip netrūksta. Man labai skanu su šviežiu ožkų sūriu – jis tikrai nėra būtinas, bet jei norėsite pabandyti, prekybos centruose ieškokite šviežio tepamo ožkų sūrio, būna dėžutėse kaip lydytas sūrelis.
Aptepi blyną, geriausia, dar šiltą, užkratai šaukštą žirnelių pesto, ir nelabai daugiau ko reikia, gera dienos pradžia išburiama nuo pirmo kąsnio :)
R E C E P T A S
ŠPINATŲ BLYNAI SU OŽKŲ SŪRIU IR ŽIRNELIŲ PESTO
10 blynų
Gaminti 30 min.
Lietiniams:
70 g miltų
2 kiaušiniai
250 ml pieno
40 g šviežių špinatų
30 g šviežių petražolių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
šviežio ožkų sūrio, ridikėlių ir jų daigų patiekti
Žirnelių pesto:
125 ml atitirpintų šaldytų žirnelių
2 šaukštai smulkintų krapų
2 šaukštai smulkintų petražolių
20 g kepintų lazdynų riešutų
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
30 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
1-2 šaukštai citrinų sulčių
-
Lietiniams visus ingredientus sumalk kokteilinėje arba blenderiu.
-
Pestui visus ingredientus susmulkink blenderiu. Jei pestas per tirštas, įmaišyk daugiau aliejaus.
-
Keptuvėje įkaitink lašelį aliejaus ir kepk blynus po 1-2 min. iš abiejų pusių.
-
Patiek aptepęs pesto, ožkų sūriu, puošk ridikėliais ir jų daigais.
Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Gaminote ir nufotografavote? Žymėkite #duonosirzaidimu 🙏
Pasidalinkite: