ir vegetarams

be lukšto virti kiaušiniai su jogurtu ir aitriųjų paprikų aliejumi

Lietuviškas pavadinimas labai gremėzdiškas – turkai juos vadina tiesiog çilbir , o aš manau, kad šitaip paruošti kiaušiniai – visiškai rimti Benedikto konkurentai. Šaltiniai sako, kad turkų sultonai jų valgė neįtikėtinais kiekiais – o turkai, žinia, pavalgyti, ir dar skaniai, tikrai mėgsta. Paruošiami visai greitai, jie tinka ir vėlyviesiems sekmadienio pusryčiams – bent jau aš tokių neatsisakyčiau, jei tik kas nors sutiktų jų man paruošti (pasiūlymai el. paštu :)

Įprastai ožkų sūris gaminant çilbir nenaudojamas, bet jo turėjau namuose ir, kaip ir tikėjausi, derinyje labai tiko, tad jei nemėgstate, praleiskite. Paprastai užtenka tik raudonojo aliejaus, bet žaliasis suteikia dar didesnę puokštę skonių.

Poached eggs, tirštas jogurtas, truputis česnako ir krapų (man – vienas skaniausių visų laikų derinių), aštrūs, prieskonių gausūs, aliejai, šviežia kepinta duona likučiui sudažyt… Jau žinau, kokie bus mano rytojaus pusryčiai.

Smalsu, ar jums patiks. Pasidalinkite įspūdžiais!

R E C E P T A S

BE LUKŠTO VIRTI KIAUŠINIAI SU JOGURTU

3 porcijos

Gaminti 20 min.

JOGURTAS

250 g graikiško jogurto

70 g šviežio ožkų sūrio

1 šaukštas smulkintų krapų

1 česnako skiltelė

½ šaukštelio druskos

AITRIŲJŲ PAPRIKŲ ALIEJUS

50 g sviesto

1 maža raudona aitrioji paprika

1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos

ŽALIASIS ALIEJUS

2 česnakų skiltelės

1 šaukštas konservuotų chalapos paprikų

po 2 šaukštus smulkintų paprikų, krapų ir mėtų

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 šaukštelis citrinos sulčių

druskos pagal skonį

KIAUŠINIAI

3 kiaušiniai

1 šaukštas acto

šviežios kepintos duonos patiekti

Jogurtui visus ingredientus sumaišykite (česnako skiltelę išspauskite) ir padėkite į šaldytuvą.

Sviestą ištirpinkite keptuvėje. Sudėkite smulkintą aitriąją papriką, suberkite maltą papriką. Kelias minutes pašildykite ant lėtos ugnies ir palikite šiltai.

Žaliajam aliejui visus ingredientus sumalkite maisto smulkintuvu.

Puode užvirkite vandenį ir supilkite actą. Ugnį sumažinkite, kad kiltų burbuliukai. Kiaušinius įmuškite į atskiras stiklinaites ir po vieną suleiskite į vandenį. Virkite 3-4 min. Išgriebkite kiaurasamčiu ir nuvarvinkite.

Į dubenėlius įkrėskite jogurto, įdėkite po kiaušinį. Apšlakstykite raudonuoju ir žaliuoju aliejais ir nedelsdami patiekite su kepinta duona.

Receptas ir nuotraukos publikuoti žurnale „Laimė”

Draugaukime instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply