amaretinis vyšnių klafutis

Prancūzai tokį pyragą vadina klafučiu (clafoutis), kiti – tiesiog omletu su vaisiais arba uogomis. Kaip ten bebūtų, šiam paprastam desertui ypatingo skonio suteikia migdolų sausainiai.

Ir, žinoma, vyšnios.

~ amaretinis vyšnių klafutis ~

100 g vyšnių be kauliukų

180 ml pieno

60 g miltų

3 valg. š. cukraus

po žiupsnį malto kardamono ir vanilinio cukraus

2 kiaušiniai

15 migdolų sausainių amarettini

 

Įkaitink orkaitę iki 175 laipsnių.

15 cm skersmens negilų kepimo indą sutepk sviestu.

Ant dugno suberk vyšnias. Dubenyje elektriniu plakikliu suplak pieną, miltus, cukrų, prieskonius ir kiaušinius. Įtrupink sausainius.

Plakiniu užpilk vyšnias.

Kepk 40-50 min. Patiek šiltą, pabarstęs cukraus pudra ir smulkintomis pistacijomis.

Arba, dar geriau, su ledais.

P.S. Tradiciškai vyšnių kauliukų išimti nereikia – vyšnios turi išlikti sultingos, negali nuvarvėti nė lašelis sulčių.

Skanaus!

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *