Mes neturim laiko ilgiems pusryčiams. Na, praktiškai neturim. Nes mums gaila kiekvienos minutės, praleistos tarp keturių sienų. Ypač pavasarį. Ypač savaitgalį. Ypač pavasarišką savaitgalį čia.
Mieste, kuriame neišvengiamai trūksta pačių brangiausių dalykų, rieškučiomis gali semti tai, ką jis gali pasiūlyti. Muziejai, galerijos, parkai, aikštės, pilys ir rūmai, užkandinės ir kepyklos, turgūs, įvairiaspalvės virtuvės, neatrasti skoniai… Kiekvienas čia ras tai, ko ieško. Ir pamirškim materialiąją svajonių pusę. Į Van Gogą, Monė ir Da Vinčį pažiūrėti nekainuoja, prisiliesti prie tūkstančio metų senumo istorijos – taip pat. Neapmokestinami ir vakarai prie raibuliuojančių kanalų, ir klaidžiojimai kvepiančiomis gatvėmis, ir skanios, narcizais bei krokais nutaškuotos, popietės parke. Tik norėk atrasti ir pažinti, pastebėti ir suprasti.
Londono neprisijaukinsi per pusmetį. Nepakaks ir metų. Ir ne, svetur žolė nėra žalesnė. Tiesiog čia visko daugiau ir viskas kitaip. Ne taip, kaip esi įpratęs. Atvirkščiai ir, pasitaiko, suveltai. Tačiau tuo ir žavi svetimi kraštai. Pažinimo džiaugsmo neįmanoma užgniaužti.
Atvažiuokit :) Bent vienam geram savaitgaliui :)
~~~
~ kepsneliai su sūriu ir garstyčiomis ~
85 g džiūvėsėlių
1/2 nedidelio svogūno
25 g manų kruopų
115 g Čederio ar kito mėgstamo sūrio
1 didelis arba du maži kiaušiniai
šaukštelis džiovintų čiobrelių
šaukštelis angliškų garstyčių (arba tokių, kokias turi)
šaukštas alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Svogūno puselę susmulkink, sūrį stambiai sutarkuok, kiaušinį (-ius) išplak.
Visus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų, sudėk į dubenį, paskanink druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išsuk šaukštu, tuomet išminkyk rankomis.
~~~
Suformuok 8 pailgus kepsnelius, kiekvieną aptepk aliejumi ir išdėliok ant kepimo popieriumi užtiestos skardos.
Pašauk į 200 laipsnių orkaitę 25 min. arba kol lengvai apskrus.
Patiek su žaliomis salotomis ir papildomu šaukšteliu garstyčių.
~~~
~~~
Skaniau naudoti pačių pasigamintus džiūvėsėlius (sutrynus padžiūvusią šviesią duoną), tačiau tinka ir pirktiniai. Tiesa, miltais jų geriau nekeiskit, antraip kepsneliai bus kietoki…
Vietoj manų kruopų naudoju ir polentą – kukurūzų kruopas :)
Mano žmogus sakė, kad jam tokie pusryčiai tinka :) Man – juo labiau, tik dviems mažoka, gaminant didesnei šeimynai sudedamąsias dalis reikėtų dvigubinti.
Skanaus!
~~~
Recipe in English
~ cheddar and mustard bites ~
85g fresh white breadcrumbs
1⁄2 small onion, very finely chopped
25g semolina
115g mature Cheddar, grated
1 large egg, beaten
1 teaspoon dried thyme
1 teaspoon wholegrain mustard
1 tablespoon olive oil salt, freshly ground black pepper Preheat the oven to 200°C, fan 180°C, gas 6. Mix all the ingredients, except the oil, in a small bowl. Season well then knead with your fingertips until the mixture sticks together. Form into 8 evenly shaped logs. Brush each one with the olive oil, place on a baking sheet and cook for 25 mins until crisp and golden. Serve with fresh salad and extra teaspoon of mustard.
Enjoy!
Šaltinis: Sainsbury’s fresh ideas, Winter 2010.