desertai

karštas belgiškas šokoladas ir kelios tiesos

karstas sokoladasPaprasčiausi dalykai yra mieliausi, o netikėti – smagiausi. Tarkime, vieną vakarą rasti komentarą (net kelis!) apie įvertinimą Stylish blogger awards už tinklaraščio stilių. Man? Kaip miela!

Todėl visų pirma – ačiū Ugnei, Astai, JovitaiRenatai ir Žaliai varnai už gerą žodį :) Smagu, kad esu skaitoma ir (į)vertinama :)

Štai tos 7 tiesos apie mane, surašytos juodu ant balto. Jei pasirodytų maža – spustelėk čia dar penkiasdešimt aštuonių :)

1. Užaugusi norėjau būti pianistė, dizainerė arba vertėja.

2. Visada norėjau pagyventi užsienyje. Todėl mečiau darbą, įsipareigojimus ir patogų gyvenimą Lietuvoje ir išvažiavau įkvėpimo ieškoti į Raudonų autobusų miestą.

3. Šiuo metu mane papirkti galima baklava iš turkų krautuvės ir humusu iš ten pat.

4. Kažkada buvau įsimylėjusi Naktines Personas. Neseniai radau visą iškarpų rinkinį, kas norit?

5. Kada nors norėčiau gyventi mažame dvarelyje lietuviško kaimo pakrašty. Auginti bazilikus, pomidorus ir česnakus, kepti pyragus ir gal net gaminti sūrius!

6. Mėgstu spalvas. Mano gyvenimas nėra vien juodai baltas – būtų taip niūru!

7. Esu mažakalbė. Santūri. Tol, kol neprisijaukinu aplinkos arba kol aplinka neprisijaukina manęs :)

Mėgstamiausius tinklaraščius jau sudėliojau ankstesniame įraše, todėl nusižengsiu antrai apdovanojimų taisyklei – dar sykį iš jų išrinkti pačius pačiausius būtų žymiai sunkiau, nebesikartosiu. Jūs visi nuostabūs, maži žmogučiai, sėdintys anapus kompiuterio ekrano ir besidalinantys mintimis, nuotraukomis ir nuotaikomis.

Geriau pasiūlysiu karšto šokolado. Paprasto, be ypatingų patobulinimų, levandų ir kitų papildomų priedų. Pagaminto tik iš pieno, šokolado ir žiupsnelio cinamono. David Lebovitz sako, kad tokio, su didele kepure plaktos grietinėlės ir šokolado drožlėmis, gali gauti Wittamer, vienoje geriausių šokolado krautuvėlių Briuselyje.

Labai šokoladiška, labai kvapnu ir klaikiai jauku. Kol dar žiema už lango ir kalendoriuje.

~~~

karstas sokoladas~ le chocolat chaud ~

2-4 porcijoms:

500 ml riebesnio pieno (bent 2,5 proc.)

150 g kokybiško (belgiško, jei turi galimybę) juodojo šokolado

6o g kokybiško pieniško šokolado

1/2 šaukštelio malto cinamono

Trečdalį pieno supilk į puodą, sudėk sulaužytas šokolado plyteles ir šildyk maišydamas ant vidutinės ugnies, kol šokoladas ištirps.

Supilk likusį pieną, suberk maltą cinamoną ir dar kelias minutes pašildyk.

Šluotele arba plaktuvu sumaišyk iki glotnumo.

Patiek beveik karštą su kauburėliu lengvai saldintos plaktos grietinėlės, užbarstęs kakavos miltelių arba papuošęs šokolado drožlėmis.

Ir pamiršk kalorijas :)

Skanaus!

~~~

Recipe in English

~ le chocolat chaud ~
serves 2-4 
500 ml whole milk
150 g dark chocolate, finely chopped
60 g milk chocolate, finely chopped
                    1/2 teaspoon ground cinnamon

Warm about one-third of the whole milk with the chopped chocolates, stirring until the chocolate is melted.
Whisk in the remaining milk, heating until the mixture is warmed through. Add the cinnamon.
Use a hand-blender or a whisk and mix the hot chocolate until it’s completely smooth.
Serve very warm with a poof of whipped cream and chocolate curls.

~~~

Enjoy!

Pagal David Lebovitz

Anksčiau/Earlier:
Karštas baltasis šokoladas/Hot white chocolate
Pasidalinkite:

21 thoughts on “karštas belgiškas šokoladas ir kelios tiesos

  1. Nėra lengva surasti paprasto karšto šokolado receptą internete. Šis tikras atradimas. Paprastas, bet atrodo ypatingai ir skaniai. Ačiū!

  2. Kokiu jaukumu pakvipo, aguona :) Karštas šokoladas su grietinėlės kepure porcelianiniuose puodeliuose ir gražūs vaizdai – pasaka…

  3. Sako, jei nemato, kad suvartojai tokį kalną kalorijų, tada nesiskaito ;) Mes su širdies draugu netgi įsigudrinom susipilti šį gėrį į termosą, pasiimti saugiai supakuotus gražiausius porcelianinius puodelius, purškiamos grietinėlės (žinau, žinau, tai ne tas pats, kas namuose plakta, bet kelioniniam patogumui…) ir išmovėm Siesikų dvaro apžiūrėti. Labai laiku sušildė termosas :)

  4. Ne ne, taip negalima, tu gerai pagalvok prieš nuspręsdama :)) Arba geriau negalvok, o gamink, skanuuu, labai labai :))

  5. Velniska pagunda pasidaryti si „grieka” is sulaizyti! A, Dieve, padek atsilaikyyyti!

  6. Asta, ačius :) Žinai, aš tikrai nesu šokolado mėgėja, greičiau atvirkščiai, nevalgau jo visai. Bet va tokiam šokoladui net ir aš negaliu atsispirt :))
    Mane papirkinėja. Kiekvieną penktadienį, che :))

    Sima, tikrai taip :)

    Žalia Varna, dar sykį ačiū :)

  7. Nėra nieko jaukiau kaip šaltą žiemos popietę mėgautis karštu šokoladu…o jei dar jis patiektas taip romantiškai…užsimiršta visos kolorijos ;) Ir norisi pakartoti net keletą kartų…

  8. Puikios nuotraukos, nuostabūs indai ir labai jau nuodėmingai atrodantis desertas… tik bijau, kad man būtų šiek tiek per juodai šokoladiška :)

    O baklava ir mane papirkti būtų galima.. tik niekas nepapirkinėja, deja. :))

  9. Thanks, Kat (:

    Kini, smagu skaityt, skanaus :)

  10. Hmmm…geriu šią skanų gėrimuką (be cinamono, bet su ledais), širdis apsalo :) Ačiū už receptą

  11. Citrina ir bulve, ooo, aš įkvėpėja, valio! :)) Su ledais irgi puikuma.
    To paties tikriausio naminio humuso ir aš norėčiau. Vis tiek tikrieji pietiečiai namuos jį kitaip gamintų, nei tu pats, kiekvienas įdeda savos paslapties krislelį :) Taip skaniai parašei, kad eisiu traukt savojo-pramoninio-turkiško ir tept ant duonos :))

    Asta, į Vieną! Kaip norėčiau, toks aristokratiškas miestas.. Kameros nepamiršk, norėsiu skanaus reportažo ;)

    Rennie, saldu saldu, ačiū :) Ir visai nesudėtinga pasigamint, svarbiausia naudot brangesnį, kokybiškesnį šokoladą :)

  12. Jau greitai metu viską ir važiuoju į Vieną karštu šokoladu ir saldumynais mėgautis :) Po šito tavo įrašo tik dar labiau spirgėti pradėjau :)

  13. O taip, debesis irgi būtinai reikalingas :) Vakar tavasis desertas taip sužadino apetitą, kad puolėm daryti kažko panašaus. Debesies neturėjom, tai jį pakeitėm ledų kamuoliukais ir dar keletu gabalėlių bananų :) Buvo super.
    O humuso būna. Liukse, tiesą sakant, nežinau, nebent kokiam turgelį kartu su graikiškom alyvuogėm ir feta… Bet Vokietijoj tai tikrai būna. Šiaip kartais patys jį gaminam. O kartą vienoj kultūrų mugėj teko ragauti toookio naminio kiprietiško humuso, kad net dabar seilė tysta prisiminus… :)

  14. Citrina ir bulve, žžžiauriai skanu, bet man būtinai reik debesies vos vos saldžios grietinėlės – jei jau mėgautis, tai iki galo :)
    O pas jus humuso nėr kur gaut? Turkiškų ir pan. parduotuvėlių visuose didesniuose Europos miestuose pilna, aš jį perku kilogramais ir suvalgau per kelias dienas :) Kažin, kiek kalorijų jis turi :))

    Mademoiselle, aš dar nespėjau atsivalgyt, oi ne ne :))
    O karštas šokoladas man būtent toks ir patinka: netirštas ir ne per saldus. Pats tas :)

    Ineta, viską mesti nėr taip paprasta :) Anaiptol.. Nors aš apsisprendžiau per kelis mėnesius. Nauji įspūdžiai visad į naudą :)

  15. Kaip aš norėčiau va taip va viską mest ir išvažiuot kur traukia širdis… bet po keletos metu vistiek aš išvyksiu ten:) aš tau baltai baltai pavydžiu:)
    O tas karštas šokoladas tai oi oi kaip viliojančiai atrodo:)

  16. labai labai jauku! ;)
    jau šiek tiek pabodusią baklavą ir humusą tikrai net užsmierkusi iškeiščiau į šitą karštą šokoladą su nuostabia grietinėlės kepurėle :)

  17. Ooo, kaip nerealiai skanu ir saldu! Dabar po vakarienės būtų superinis desertas…. mmm… :)
    Gaminti sūrius ir aš norėčiau… ir daržoves savas auginti. Ir už humusą daug ką atiduočiau ;)

Leave a Reply