Aš dar nenoriu galvoti, kad žalia-žalia keis geltona-raudona-ruda-pilka. Karščiai atlėgo, o aš beveik bijau, kad tuoj tuoj atšlepsės lietūs. Tie ilgi, smarkūs ir kiaurai merkiantys. Beveik kaip šiandien.
– Tikriausiai reikia vieną kartą juos nusipirkti, – dingteli Linkusi Kartotis Mintis einant pro lentynas, nukrautas margaspalviais botais. – Tuos, su saulėgrąžom. Ir dar įvairiaspalviškai burbuliuotą skėtį. Sako, šį rudenį spintose karaliaus raudona. Jau seniai svajoju apie braškės raudonio paltą.
Bet kol kas – tebūnie žalia. Už lango ir lėkštėj.
~~~
~ greita kopūstų, žirnelių, pesto ir ravioli sriuba (minestrone) ~
1 1/2 litro daržovių sultinio
pusė nedidelio šviežio kopūsto
maždaug pusė stiklinės šaldytų arba šviežių žirnelių
maždaug 100 g šviežių ravioli su špinatais ir ricotta (puikiai tinka ir džiovinti tortellini su sūriu; visų lengvai rasi prekybos centruose)
keli šaukštai ar daugiau pesto (pagal skonį)
šviežiai maltų juodųjų pipirų
~~~
~~~
Užvirk sultinį didesniame puode.
Kopūstus supjaustyk plonomis juostelėmis. Jei naudosi šaldytus žirnelius, jų atšildyti nereikia.
~~~
~~~
Į verdantį vandenį, sumažinęs ugnį iki vidutinės, sudėk supjaustytą kopūstą. Pavirk 10 min. (per tiek laiko kopūstas suminkštės), suberk žirnelius ir sudėk ravioli su špinatais ir ricotta arba džiovintus tortellini.
~~~
~~~
Jei naudosi džiovintus tortellini, juos pavirk kiek ilgiau (vadovaukis rekomendacijomis ant pakelio, bet paprastai pakanka 8-10 min.).
Šviežūs virtinukai verdami žymiai trumpiau, maždaug 5 min.
Paskanink šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišyk šaukštą pesto padažo. Aš į visą puodą pesto nededu – skonio reikalas, ne visi mėgsta, todėl kiekvienas įsimaišo sau.
N.B. Virtinukų geriau dėti mažiau, nebent sriuba bus suvalgyta išsyk – antraip jie, kaip ir visi makaronai, po kurio laiko sugers skystį ir išsipūs kaip pagalvėlės.
~~~
~~~
Skanaus!
Šaltinis: BBC Good Food magazine, May 2010.