
Kaip voverė rate.
Darbas, darbas, darbas ir Londonas – vis dar jo tiek daug aplinkui. Vis dar toks nepažintas ir dažnai svetimas. Didelis, keistas ir triukšmingas. O kitomis dienomis spalvingas, nenuspėjamas, arbatinukų ir kiekviename žingsnyje atsiprašinėjančių žmonių miestas.
Fotografija ir saulės trupinių gaudymas. Jų kasdien vis daugiau – tų trupinių –
ar pastebėjai? Ir vakarai kaskart sutrumpėja minute ar keliomis. Ir niekad nežinai, kuo čia kvepės kita diena: pavasariu, šen bei ten sužydus vyšnioms ir narcizams, rudeniu su lietumi ir balomis ar žiema. Vakar labiau žiema, nes šalo rankos ir it vyšnios stiklainyje raudo nosys. Sako, iš Lietuvos siuntinuke į Salą keliauja šalčių riekelė :)
Laukiam (arba ne), ruošiam pirštines, vilnones kojines (batus su kailiuku!) ir valgom pudingą. Sotų ir smarkiai
šokoladinį.
Nes puodelis pudingo – šilto, jei norisi šiek tiek šokoladinės šilumos tą snieguotą žiemos vakarą, ar atvėsusio, bet ne mažiau puikaus – labai geras dalykas. Beveik kaip puodelis ramunėlių arbatos su medumi prieš miegą ar kišenėje netikėtai rastas karamelinis saldainis, kai neišvengiamai norisi saldaus.
Su vaniliniais ledais arba šaukštu plaktos grietinėlės – beveik kaip karštas šokol
adas.
Kaloringas, bet kalorijos, sakė Inga, yra vitaminai, ypač gausūs mineralinės medžiagos, vardu Malonumas, veikiančios sveikatai naudingų hormonų, padedančių šypsotis ir džiaugtis gyvenimu, gamybą. Ir nesušalti :)
Juodąjį šokoladą gali keisti papildomu šaukštu kakavos arba naudoti pienišką ar net baltąjį šokoladą.
Vietoj kukurūzų krakmolo naudojau kukurūzų miltus. Manau, tiktų ir bulvių krakmolas.
Svarbiausias patarimas – nepamiršk pudingo maišyti. Maišyti ir maišyti ir maišyti ir maišyti. Nes tie gumuliukai, kurie praslysta, nėra tokie jau skanūs ir gadina visą šokoladinį malonumą.
Smagiausias dalykas, kad pudingas pagaminamas per kelias minutes, kai deserto norisi greitai, nors originaliame recepte ir buvo rašoma, kad jam sutirštėti prireiks keliolikos minučių.
Ir dar vienas smagumas – man patiko! Labai. Kad ir kokia būčiau nešokoladinė. Mano žmogus sakė, kad jam primena šokoladinius ledus – gal kažkiek, nes fain jį tiesiog laižyti nuo šaukšto :)
Skanių šokoladinių akimirkų!
Recipe in English
~ chocolate pudding ~
1 1/2 cup milk
100 g dark chocolate
2 tablespoons cornstarch
2 tablespoons cocoa powder
2 tablespoons sugar
14 g unsalted butter
1 tablespoon vanilla sugar
Bring the milk to boil in a saucepan. Mix together the cornstarch, cocoa powder and sugar. Once the milk begins to boil, turn the heat down and add the cocoa mixture. Whisk it continuously until it starts to thicken - it take about 2 minutes. Keep whisking and whisking until it looks pudding-y enough. Remove from the heat and add the butter, the vanilla sugar and mix to blend. Pour into a serving dish. To prevent a skin from forming, layer plastic wrap directly on top of the pudding. Refrigerate until cold or try it while it's still warm.
Enjoy!
Šaltinis: A Full Meassure Of Happiness
Anksčiau: