pavasariška galetė

Labiau nei Velykų, gimtadienio ir vasaros (būtent tokia tvarka) laukiu žalumos. Gausiai. Žolės, lapų tos tyros ir su nėkuo nesupainiojamos žalios spalvos, rodančios nesumeluotą pavasarį.

Todėl ir pyragas žalias. Jo tešlą minkiau neįprastai – su majonezu! Buvau girdėjusi, kad su juo užmaišyti kepiniai ilgiau išlieka švieži, taip greit nedžiūsta. Tinka net sausainiams! Patikrinau – veikia. Nereikia nei kiaušinių, nei aliejaus – abiejų yra majoneze. Tešla lengvai formuojama, o pyragas ir kitą dieną buvo trapus, bet neperdžiūvęs. Man patiko.

Ir dar. Svarbiausia – kokybiškas produktas: geriausio majonezo indelį šaldytuve turiu visad, nes tik naudojant jį gaunami geriausi rezultatai. Toks yra Daumantų Karališkas, gaminamas iš laisvai laikomų vištų kiaušinių, gardinamas natūraliomis citrinų sultimis (be to, be krakmolo ir konservantų).

Improvizacijoms ribų nėra!

R E C E P T A S

PAVASARIŠKA GALETĖ

8 gabalėliai

250 g miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

2 šaukšteliai aguonų

1/2 šaukštelio druskos

3 šaukštai Daumantų Karališko majonezo

2-3 šaukštai šalto vandens

įdarui:

7 smidrai

1/2 nedidelio brokolio

saujelė šaldytų žirnelių

3 šaukštai rikotos

2 šaukšteliai krapų

kietojo sūrio pabarstyti

3 putpelių kiaušiniai

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Tešlai visus ingredientus sudėk į dubenį ir elektriniu mikseriu su antgaliais tešlai maišyti išsuk į vientisą tešlą.

Išversk ją ant darbastalio ir išminkyk.

Suspausk į kamuolį, įsuk į maistinę plėvelę ir atidėk.

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Užkaisk du puodus vandens. Į vieną sudėk brokolio žiedynus ir žirnelius. Pasūdyk ir virk 5 min.

Į kitą sudėk smidrus (prieš tai nulaužęs kietąsias stiebo dalis). Pasūdyk ir virk 10 min.

Daržoves išgriebk.

Rikotą sumaišyk su krapais, pasūdyk, įberk pipirų.

Tešlą iškočiok į 30 cm skersmens lakštą. Įtiesk ją į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Aptepk rikota. Sukdamas suformuok kraštelius.

Išdėliok daržoves, pabarstyk sūriu.

Kepk 20-25 min., kol tešlos krašteliai pagels. Likus 5 min. iki baigiant kepti, pyragą ištrauk, šaukšteliu padaryk tris duobutes daržovėse ir įmušk kiaušinius. Kepk, kol iškeps baltymas.

Skaniausias šiltas.

ĮRAŠAS SUKURTAS BENDRADARBIAUJANT SU daumantų majonezu. ĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

m

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *