rabarbarų šerbetas

Kai nebeturiu, ką pasakyti, pasikviečiu tylą. Ji ateina ir prisėda šalia, apgaubia šilta raštuota skara.

Kai nebeturiu, ką pasakyti, pasineriu į knygas. Ieškau garsų žodžiuose ir eilutėse.

Pastaruoju metu jaučiuosi išsiblaškiusi. Tiek darbuose, tiek namuose. Net tinklaraštyje.  Idėjos tarsi sklando kažkur šalia, bet ne tiek, kad būtų pasiekiamos ranka. Nepatinka nuotraukos, nepatinka įrašai. Lankosi visokie nekalbadieniai, nepatinkadieniai, blogo plauko dienos. Varge, net knygų kampo sutvarkyti nėra ūpo. Tokiom dienom noriu sėdėt ant sofos, kimšti pyragus su pienu ir skaityti knygas.  Arba gaminti ledus.

Kartais visas smagumas telpa paprastuose dalykuose. Šie ledai arba, jei jau būsiu visai tiksli – šerbetas -, negali nepavykti, nes paties darbo praktiškai jokio, receptas įveikiamas ir mažyliui :)

~~~

~ rabarbarų šerbetas ~

500 g rabarbarų (rinkis kuo raudonesnius)

150 g cukraus pudros (naudojau iš akies – 3/4 stiklinės, saldumo man pakako, jam – ne visai)

Rabarbarus nuplauk, nupjauk ir išmesk sumedėjusius galiukus, o gerąsias dalis supjaustyk 5 cm pločio gabalėliais. Sudėk į puodą, užpilk cukraus pudra, įpilk 2 šaukštus vandens ir pastatyk ant ugnies.

Kai užvirs, karštį sumažink ir troškink maždaug 5 min. arba tol, kol rabarbarai visai suminkštės.

~~~

~~~

Puodą nukelk nuo ugnies, rabarbarų masę pertrink trintuvu. Supilk į indą, tilpsiantį į šaldymo kamerą.

Šaldymo kameroje laikyk 2-3 val., kol pasidengs ledo plėvele. Išmaišyk ir dar valandai palik ramybėje. Trečią sykį išmaišyk ir palik, kad visiškai sušaltų.

~~~


~~~

Prieš patiekdamas 30 min. palaikyk šaldytuve, kad būtų lengviau dėti į serviravimo indelius.

Tikrų tikriausias šerbetas :) Šaltas, gaivus, tik dvi kalorijos ir daug daug vitamino C :)

 

~~~

 

Skanaus!

Šaltinis: Dinner tonight, Spring 2010, p. 60.