panna cotta svajonių pildytojui!

Vakar supratau, kad kai kurios svajonės turi subręsti, kaip kad bręsta skaniausias vynas ar brangiausias sūris. Kad kartais reikia palaukti, išlaukti. Nesukti galvos, paleisti kuriam laikui – viskas išsispręs tada, kai turės išsispręsti. Gyvenime dėlionė susidėlioja tuomet, kai dvi detalės idealiai sulimpa. Vakar manosios dėlionės detalės nerado viena kitos :)

Liūdna. Bet šiaip viskas gerai. Užtat kita svajonė virto realybe – turim didelę, didžiulę rūbų spintą! Vietoj šlamštą kaupusio sandėliuko. Šviesią, gelsvai gėlėtą ir šiltą. Minkštomis grindimis – mūsų pėdoms ir katinuko pėdutėms. Jau nebekalbu apie lentynas ir kabyklas rūbams, batams ir kitiems mažmožiams – netgi bent dvi lentynas mano kulinarijos knygoms bei žurnalams ir papildomą lėkštėms bei puodeliams, šaukštams ir šakutėms!

Sidabriniais šaukšteliais kabinam panna cotta, sėdim parietę kojas ir tiesiog klegam žiūrėdami į tą mažutį svajonių kambarėlį :) Gera. Labai gera. Kartais tereikia pasistengti, labai pasistengti, įdėti darbo ir… turėti nagingą svajonių pildytoją ;*)

~~~

~ panna cotta ~

200 ml grietinėlės

stiklinė pieno

2 šaukšteliai želatinos

2 šaukštai vandens

1/2 stiklinės cukraus

keli lašeliai vanilės esencijos

~~~


~~~

Želatiną išbrinkink vandenyje.

Pieną ir cukrų supilk į puodą, kaitink ant vidutinės ugnies, kol pradės burbuliuoti, bet neužvirs, o cukrus jau bus ištirpęs. Nuimk nuo ugnies, supilk želatiną ir ištirpink ją piene.

Supilk grietinėlę, vanilę ir kelias minutes pakaitink ant ugnies, bet neužvirk.

Supilk į pasiruoštus indelius ir pamiršk šaldytuve bent trims valandoms, geriausia – nakčiai.

Sustingusią ir pasiruošusią būti suvalgytai apipilk tirpintu juoduoju šokoladu. Arba puošk šviežiomis uogomis. Arba tuo, kuo kužda tavo fantazija. Galiausiai nieks nesupyks, jei skanausi vieną pačią, baltą ir saldžiai nekaltą :)

~~~

Fantastiška. Šią panna cotta jau gaminau senajame tinklaraštyje, bet, kadangi į jį jau nieks nebepateks be mano žinios (ir vis tiek nieks nebeprisimena :), nusprendžiau pasikartoti. Mano žmogui ji – numeris vienas iš tokio tipo desertų, žinoma, drauge su šauniąja trijule: baklava, nuostabiuoju varškės pyragu ir cinamoninėmis bandelėmis. Išmėginta begalę kartų – negali nepavykti :)

Skanaus!

~~~

~ Recipe in English ~

panna cotta

200 ml cream
1 cup whole milk
2 teaspoons unflavored gelatin
2 tablespoons water
1/2 cup sugar
few drops of vanilla extract

In a small bowl, dissolve gelatin in water. Let sit for a while - it
will form a gelatinous mixture.

Put the milk in a small saucepan with the sugar over medium heat and
heat until bubbles form around the edges. Whisk until all the sugar
is dissolved. Take off the heat and whisk in the gelatin mixture
until completely dissolved. Whisk in the cream and vanilla extract.
Pour the mixture into 2-4 glasses. Refrigerate until set, about 3-4
hours or overnight.

Serve on a plate topped with melted dark chocolate.
Enjoy!

Pasidalinkite:

9 Comments

Add Yours
  1. 3
    Jurgita

    aure, viskas paprasta su ta želatina, gal tik pirmieji kartai kebloki atrodo :)

    taip, želatiną užpilti šaltu vandeniu (šiuo atveju – 2 šaukštais) ir palikti kelioms minutėms, kol ji išsipūs :) na, pamatysi pati, grūdelių tarsi padvigubės. laiko niekad neseku, tiesą sakant, kelių minučių turėtų pakakti, nes ilgiau palikus ji apdžiūsta.

    tuomet, piene ištirpdžius cukrų, puodą nukelk nuo ugnies, šaukštu sukrapštyk želatiną ir maišydama ištirpink. kaitinti nereikia, ji tikrai ištirps. ar želatina visiškai ištirpo, patikrink pasemdama pieną šaukštu – jame turi visiškai nelikti želatinos grūdelių. jei jų liks, panna cotta pavyks, žinoma, bet tie grūdeliai sukietės ir velsis burnoje, fek.

    sietelio tikrai nereik :)

    sėkmės, tikiuos, kiek aiškiau tapo :)

  2. 4
    aure

    aš norėčiau pasiteirauti: gaminau vasarą, kelių sluoksnių ten su uogom, na…suvalgėm, bet manau ne taip turėtų būti:D esmė – neturiu patyrimo su želatina. žinau, yra Google, bet prieš nesėkmę ir video pažiūrėjau ir paskaičiau. tai klausimas toks: želatiną brinkinti tuose 2 šaukštuose vandens?šalto? kiek maždaug laiko? ir po to visą tą skystį supilti į pieną, right? nes aš ten kažką su sieteliu tryniau t.t. tikiuosi išmokti! : )

  3. 5
    duonosirzaidimu

    Indre, po truputį įdomesnes sudėsiu į Knygų kampą – visoms vienu metu aprašyt per daug laiko užims :)

  4. 7
    duonosirzaidimu

    Žiupsniuk, prašyčiau tik baltai, antraip lentynos neatlaikys knygų ir lėkščių svorio :))

    Indre, oh yes, jau net nebepasakok, gėris gėriausias ten, atskira karalystė :) Kaip fain galiausiai susikraut visas knygas į vieną vietą, nes nuolat nieko nerandu, tarp kita ko, viena knyga taip ir prapuolė neaišku, kur, per tas pertvarkas, pikčiausia, kad viena mylimiausių.

    Panna cotta yra tekę virti su per mažai želatinos, tada pervirti įdėjus daugiau :) Dabartinis variantas idealiausias, nors ir dabar išimdama, matyt, per ilgai vandenyje laikiau, aptirpo :)

  5. 8
    Indre

    Spintaaa – mano svajonių tokia kaip per pirmą Sex and City, gali būti per pus mažesnė, bet kad tilptų visas mano virtuvinis turtas :) kai yra vietos yra ir tvarka.
    Panna cotta viriau tik 1kartą ir įtariu padauginau želatinos – truputį per tirštas gavosi ir neišėjo išimti. Bet skanu ;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *