Vakar supratau, kad kai kurios svajonės turi subręsti, kaip kad bręsta skaniausias vynas ar brangiausias sūris. Kad kartais reikia palaukti, išlaukti. Nesukti galvos, paleisti kuriam laikui – viskas išsispręs tada, kai turės išsispręsti. Gyvenime dėlionė susidėlioja tuomet, kai dvi detalės idealiai sulimpa. Vakar manosios dėlionės detalės nerado viena kitos :)
Liūdna. Bet šiaip viskas gerai. Užtat kita svajonė virto realybe – turim didelę, didžiulę rūbų spintą! Vietoj šlamštą kaupusio sandėliuko. Šviesią, gelsvai gėlėtą ir šiltą. Minkštomis grindimis – mūsų pėdoms ir katinuko pėdutėms. Jau nebekalbu apie lentynas ir kabyklas rūbams, batams ir kitiems mažmožiams – netgi bent dvi lentynas mano kulinarijos knygoms bei žurnalams ir papildomą lėkštėms bei puodeliams, šaukštams ir šakutėms!
Sidabriniais šaukšteliais kabinam panna cotta, sėdim parietę kojas ir tiesiog klegam žiūrėdami į tą mažutį svajonių kambarėlį :) Gera. Labai gera. Kartais tereikia pasistengti, labai pasistengti, įdėti darbo ir… turėti nagingą svajonių pildytoją ;*)
~~~
~ panna cotta ~
200 ml grietinėlės
stiklinė pieno
2 šaukšteliai želatinos
2 šaukštai vandens
1/2 stiklinės cukraus
keli lašeliai vanilės esencijos
~~~
~~~
Želatiną išbrinkink vandenyje.
Pieną ir cukrų supilk į puodą, kaitink ant vidutinės ugnies, kol pradės burbuliuoti, bet neužvirs, o cukrus jau bus ištirpęs. Nuimk nuo ugnies, supilk želatiną ir ištirpink ją piene.
Supilk grietinėlę, vanilę ir kelias minutes pakaitink ant ugnies, bet neužvirk.
Supilk į pasiruoštus indelius ir pamiršk šaldytuve bent trims valandoms, geriausia – nakčiai.
Sustingusią ir pasiruošusią būti suvalgytai apipilk tirpintu juoduoju šokoladu. Arba puošk šviežiomis uogomis. Arba tuo, kuo kužda tavo fantazija. Galiausiai nieks nesupyks, jei skanausi vieną pačią, baltą ir saldžiai nekaltą :)
~~~
Fantastiška. Šią panna cotta jau gaminau senajame tinklaraštyje, bet, kadangi į jį jau nieks nebepateks be mano žinios (ir vis tiek nieks nebeprisimena :), nusprendžiau pasikartoti. Mano žmogui ji – numeris vienas iš tokio tipo desertų, žinoma, drauge su šauniąja trijule: baklava, nuostabiuoju varškės pyragu ir cinamoninėmis bandelėmis. Išmėginta begalę kartų – negali nepavykti :)
Skanaus!
~~~
~ Recipe in English ~
panna cotta
200 ml cream 1 cup whole milk 2 teaspoons unflavored gelatin 2 tablespoons water 1/2 cup sugar few drops of vanilla extract In a small bowl, dissolve gelatin in water. Let sit for a while - it will form a gelatinous mixture. Put the milk in a small saucepan with the sugar over medium heat and heat until bubbles form around the edges. Whisk until all the sugar is dissolved. Take off the heat and whisk in the gelatin mixture until completely dissolved. Whisk in the cream and vanilla extract. Pour the mixture into 2-4 glasses. Refrigerate until set, about 3-4 hours or overnight. Serve on a plate topped with melted dark chocolate. Enjoy!