bulvių vafliai su voveraitėmis

Voveraitės man – patys skaniausi grybai. Tik juos būtinai reikia nuvirti, tada atsiskleis ir skonis, ir kvapas, ir apkepti su svogūnais, pagal poreikį gardinant grietine arba grietinėle.

Galėčiau valgyti kasdien visą vasarą. Su virtomis bulvėmis, apvoliotomis krapuose. Arba, dar geriau, va taip, kaip siūlau jums.

Dar karštais bulviniais vafliais, apteptais visiškai nuostabiu fetos, varškės ir grietinės padažu (su krapais). Tiesiog rankomis, visą ant jų sukrautą gėrį susemiant ir keliant į burną. Dar ir dar kartą.

Tobula.

R E C E P T A S

Bulvių vafliai su voveraitėmis ir gardžiu fetos + varškės padažu

6 vafliai / per 40 min.

Vafliams:

500 g bulvių

1 svogūno

1 kiaušinio

2 šaukštų miltų

druskos ir maltų juodųjų pipirų

Fetos, varškės ir gretinės padažui:

50 g fetos

90 g varškės

grietinės (kelių šaukštų, kad padažą galima būtų nesunku maišyti)

1 česnako skiltelės

kelių krapų šakelių

maltų juodųjų pipirų

Voveraitėms:

apvirtų voveraičių

svogūno

prieskonių, sviesto

1, Bulves nuskusk ir sutarkuok stambia trintuve. Palik dubenyje 10 min.

2. Tarkius kuo geriau nuspausk rankomis, įmaišyk kiaušinį, miltus ir prieskonius.

3. Įkaitink vaflinę ir iškepk vaflius. Galima, bet nebūtina, ją patepti sviestu, nebent turimos vaflinės danga pritraukia tešlą, o kepimo laikas priklauso nuo prietaiso galingumo, man vienai porcijai prireikė maždaug 5 min.

4. Grybus svieste pakepink su svogūnais, pagardink prieskoniais.

5. Fetą, varškę, grietinę, česnaką ir krapus sutrink blenderiu, pagardink pipirais.

6. Dėk ant vaflių. Skaniausia valgyti rankomis dar šiltus :)

Dar daugiau maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply