desertai

ANYŽINIAI ITALIŠKI DŽIŪVĖSĖLIAI – BISCOTTI

Įprastai biscotti ruošiami užminkant tešlą, suformuojant kepaliuką ir jį iškepant, o tada supjaustant riekelėmis. Šie – kitokie, biskvitiniai, kai standžiai išplakami baltymai, o užmaišyta tešla supilama į kepimo formą.

Gardu ir vienaip, ir kitaip, bet antrieji man labiau prie širdies – traškesni, bet ne tokie trapūs. Iškepusį biskvitą nesunku supjaustyti plonomis riekelėmis, tik prireiks labai aštraus peilio.

Ir dar švelniai dvelkia anyžiais – subtilus jų skonis nutupia ant liežuvio galiuko.

Užkrečiamai skanūs.

R E C E P T A S

Anyžiniai itališki džiūvėsėliai biscotti

apie 30 / per 1 val.

3 baltymai

120 g cukraus

100 g miltų

3/4 šaukštelio maltų anyžių

100 g migdolų

1/2 šaukštelio vanilės pastos / ekstrakto

maždaug 1/4 stiklinės pieno

1. Baltymus iki standumo išplak su cukrumi.

2. Suberk miltus, anyžius, migdolus, sukrėsk vanilės pastą, supilk pieną ir atsargiai išmaišyk iki vientisos tešlos.

3. Kepimo indą (kepiau 20 x 15 cm) padenk kepimo popieriumi ir sukrėsk tešlą.

4. Iki 180 laipsnių orkaitėje kepk apie 30 min., kol viršus pagels, į įkištas medinis smeigtukas neapsivels tešla.

5. Palik visiškai atvėsti ir aštriu peiliu supjaustyk kelių milimetrų pločio juostelėmis.

6. Jas sudėk į skardą ir dar apie 10 min. (jei juostelės storesnės – ilgiau) padžiovink orkaitėje.

Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply