ANYŽINIAI ITALIŠKI DŽIŪVĖSĖLIAI – BISCOTTI
Įprastai biscotti ruošiami užminkant tešlą, suformuojant kepaliuką ir jį iškepant, o tada supjaustant riekelėmis. Šie – kitokie, biskvitiniai, kai standžiai išplakami baltymai, o užmaišyta tešla supilama į kepimo formą.
Gardu ir vienaip, ir kitaip, bet antrieji man labiau prie širdies – traškesni, bet ne tokie trapūs. Iškepusį biskvitą nesunku supjaustyti plonomis riekelėmis, tik prireiks labai aštraus peilio.
Ir dar švelniai dvelkia anyžiais – subtilus jų skonis nutupia ant liežuvio galiuko.
Užkrečiamai skanūs.
R E C E P T A S
Anyžiniai itališki džiūvėsėliai biscotti
apie 30 / per 1 val.
3 baltymai
120 g cukraus
100 g miltų
3/4 šaukštelio maltų anyžių
100 g migdolų
1/2 šaukštelio vanilės pastos / ekstrakto
maždaug 1/4 stiklinės pieno
1. Baltymus iki standumo išplak su cukrumi.
2. Suberk miltus, anyžius, migdolus, sukrėsk vanilės pastą, supilk pieną ir atsargiai išmaišyk iki vientisos tešlos.
3. Kepimo indą (kepiau 20 x 15 cm) padenk kepimo popieriumi ir sukrėsk tešlą.
4. Iki 180 laipsnių orkaitėje kepk apie 30 min., kol viršus pagels, į įkištas medinis smeigtukas neapsivels tešla.
5. Palik visiškai atvėsti ir aštriu peiliu supjaustyk kelių milimetrų pločio juostelėmis.
6. Jas sudėk į skardą ir dar apie 10 min. (jei juostelės storesnės – ilgiau) padžiovink orkaitėje.
Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu