maisto fotografija

kedgeree su rūkyta skumbre

Tai britiškas kedgeree. Atėjęs iš Indijos ir užsilikęs Britanijoj, patiekalas ryškiai šviečia geltona spalva ir sodriai kvepia Rytais. Viskas dėl prieskonių, o patiekalo variantų tūkstančiai ir visi geri, svarbiausia, kad ryžiai būtų birūs, todėl geriausia naudoti basmati rūšies.

Man patinka valgyt su daug jogurto ir bet kuria rūkyta žuvimi – tiek skumbre, tiek lašiša.

Skanus ir karštas, ir šaltas.

R E C E P T A S

Kedgeree su kiaušiniais ir rūkyta skumbre

4 porcijos / per 30 min.

30 g sviesto

1 svogūnas

2 cm dydžio gabalėlis imbiero

1 šaukštas kario

1 šaukštas garam masalos

žiupsnis ciberžolės

žiupsnis maltos aitriosios paprikos

1 šaukštelis maltų garstyčių

200 g basmati ryžių

600 ml sultinio

2 kiaušiniai

sauja šaldytų žirnelių

karštai rūkytos skumbrės

jogurto ir citrinų sulčių patiekti

1. Didelėj keptuvėj svieste pakepk smulkintą svogūną, kol suminkštės. Suberk visus prieskonius ir pakepink maišydamas kelias minutes.

2. Suberk perskalautus ryžius, išmaišyk, trumpai pakepink ir supilk sultinį.

3. Užvirk, ugnį sumažink, keptuvę uždenk ir virk apie 15 min., kol ryžiai suminkštės ir sugers visą sultinį.

4. Išvirk kiaušinius (kietai arba minkštai, kaip skaniau).

5. Kai ryžiai bus paruošti, į juos įmaišyk žirnelius. Keptuvę uždenk ir palik pastovėti kelias minutes.

6. Tada išpurenk šakute ir patiek su ketvirčiais pjaustytais kiaušiniais ir skumbrės gabalėliais. Man skanu įsidėti jogurto ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Pasidalinkite:

Leave a Reply