maisto fotografija

vieno indo vištiena su daržovėmis

Nesugalvojau, kaip kitaip šį patiekalą pavadinti.

Čia tarsi daug visko, bet tas daug nesistumdo alkūnėmis, vienas kitą papildo, todėl skonis – nuostabus.

Patariu negailėti žolelių – ypač dera krapai, kalendros ir šiek tiek mėtų, būtinai – fetos ir žaliųjų alyvuogių. Daržovės greičiausiai tiktų visos mėgstamos, man puikiai susigrojo saldžiosios bulvės ir svogūnai.

Naktį prieš miegą vyras mane užtiko virtuvėje žvejojančią patiekalo likučius tiesiai iš kepimo indo – labai skanūs naktipiečiai, negali atsitraukti :)

R E C E P T A S

VIENO INDO VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS

4 porcijos / per 1 val.

800 g vištų šlaunelių be kaulo

50 ml alyvuogių aliejaus

1 šaukštas srirachos (ar bet kurio kito aitriųjų paprikų padažo, harisos)

1 šaukštas kario

1 šaukštas maltos saldžiosios paprikos

2 šaukšteliai medaus

1 didelė arba 2 mažesnės saldžiosios bulvės

400 g virtų avinžirnių

3 nedideli svogūnai

6 česnako skiltelės

50 g sviesto

1/2 citrinos sulčių

40 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų

100 g fetos

gausiai mėgstamų žolelių

gabalėlis aitriosios paprikos

pakepintų sezamų sėklų

indiškos duonos patiekti

1. Dubenyje sumaišyk aliejų, srirachą, karį, papriką, medų, įberk druskos ir pipirų. Sudėk vištieną ir gerai išmaišyk.

2. Sudėk nuluptas, didesniais gabalais supjaustytas bulves, perpus perpjautus svogūnus, neluptas česnako skilteles ir nukoštus avinžirnius. Išmaišyk.

3. Viską suversk į kepimo indą, apdėliok sviesto gabalėliais, apšlakstyk trupučiu citrinos sulčių ir 210 laipsnių orkaitėje kepk apie 40 min., kol višta iškeps, o bulvės suminkštės.

4. Išžvejok česnakus, nulupk, sutrink šakute. Sumaišyk su alyvuogėmis, smulkintomis žolelėmis, aitriąja paprika ir citrinos sultimis.

5. Paskirstyk ant vištienos ir daržovių, pabarstyk feta, sezamais ir prie stalo.

Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply