skaniausias pasaulyje varškės apkepas
Purus kaip debesėlis, be manų kruopų – su maltais migdolais, nuostabus. Turėdama šį, daugiau nebeieškosiu jokio kito recepto. Ir daugiau nevarginsiu jūsų ilgais postringavimais. Tiesiog išsikepkit savaitgalį. Savaitgalių rytai skirti lovai ir varškės apkepui :)
R E C E P T A S
60 g sviesto
3 kiaušiniai
50 g cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
250 g kambario temperatūros maskarponės sūrio
540 g 9 proc. riebumo varškės
2 1/2 šaukšto bulvių krakmolo
60 g maltų migdolų
-
Įkaitink orkaitę iki 160 laipsnių su ventiliatoriaus funkcija. Sviestą ištirpink.
-
Kiaušinių trynius atskirk nuo baltymų. Baltymus išplak su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
-
Trynius supilk į gilų dubenį. Sukrėsk maskarponę, per sietelį pertrink varškę. Suberk krakmolą. Išsuk plaktuvu.
-
Supilk sviestą, suberk migdolus. Išsuk iki vientisos masės.
-
Įmaišyk baltymus.
-
20-22 cm skersmens gilią kepimo formą patepk sviestu. Sukrėsk tešlą. Kepk 40-50 min., kol išsipūs ir dailiai pagels.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: