be miltų

skaniausias pasaulyje varškės apkepas

Purus kaip debesėlis, be manų kruopų – su maltais migdolais, nuostabus. Turėdama šį, daugiau nebeieškosiu jokio kito recepto. Ir daugiau nevarginsiu jūsų ilgais postringavimais. Tiesiog išsikepkit savaitgalį. Savaitgalių rytai skirti lovai ir varškės apkepui :)

R E C E P T A S

60  g sviesto

3 kiaušiniai

50 g cukraus

1 šaukštas vanilinio cukraus

250 g kambario temperatūros maskarponės sūrio

540 g 9 proc. riebumo varškės

2 1/2 šaukšto bulvių krakmolo

60 g maltų migdolų

  1. Įkaitink orkaitę iki 160 laipsnių su ventiliatoriaus funkcija. Sviestą ištirpink.

  2. Kiaušinių trynius atskirk nuo baltymų. Baltymus išplak su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

  3. Trynius supilk į gilų dubenį. Sukrėsk maskarponę, per sietelį pertrink varškę. Suberk krakmolą. Išsuk plaktuvu.

  4. Supilk sviestą, suberk migdolus. Išsuk iki vientisos masės.

  5. Įmaišyk baltymus.

  6. 20-22 cm skersmens gilią kepimo formą patepk sviestu. Sukrėsk tešlą. Kepk 40-50 min., kol išsipūs ir dailiai pagels.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply