desertai

mielinės cinamoninės bandelės

Minkštos, kvapnios, saldžios, skanios, gražios.

Iš tiesų – vien epitetai. Ir pagaminti visai nėr kas, tik jei jau imsitės, imkite nepradarytą sausų mielių pakelį – išvengsit nesėkmės faktoriaus, su kuriuo  pirmąsyk susidūriau pati.

Iš tešlos su pienu ir sviestu šios bandelės, įsivaizduoju, pavyktų visai dieviškos. O ir cinamono galima būtų pridėti dar šaukštelį, nepakenks.

Kepiau keksiukų formoje – patiko idėja, rasta internete. Estetiškas vizualas yra viena tų maisto sudedamųjų, kuriai sunkiai atsispiriu. Jei keksiukų formos neturit, galit ir kildinti, ir kepti tiesiog skardoje.

Skanaus ir papasakokit, ar patiko. Mane greičiausiai rasite instagrame, @duonos.ir.zaidimu

R E C E P T A S

220 ml šilto vandens

1 1/4 šaukštelio sausų mielių

3 šaukštai cukraus

40 g sviesto

400 g miltų

Įdarui:

60 g minkšto sviesto

2 šaukšteliai malto cinamono

100 g rudojo cukraus

  1. Į šiltą vandenį suberk cukrų, mieles, išmaišyk ir palik 10 min.

  2. Sviestą ištirpink. Miltus įsijok į gilų dubenį.

  3. Į miltus supilk vandenį su mielėmis, tirpintą sviestą. Užminkyk tešlą. Minkyk ją 5 min., jei labai limpa prie rankų, įberk šiek tiek miltų.

  4. Dubenį uždenk, tešlą palik kilti 40 min.

  5. Sviestą išsuk su cinamonu ir cukrumi.

  6. Pakilusią tešlą iškočiok į maždaug 50 x 40 cm dydžio stačiakampį. Aptepk cinamoniniu sviestu.

  7. Ilgąsias dalis sulenk vieną ant kitos. Galiukus nupjauk. Tešlą supjaustyk į 12 vienodo pločio juostelių.

  8. Kiekvieną juostelę perpjauk į 3 dalis. Supink kaselę, sutvirtink galiuką. Pradėdamas nuo apačios, dviem žingsniais susuk kamuoliuką.

  9. Suformuok visus, dėk į keksiukų kepimo formą, pateptą sviestu. Uždenk, palik pakilti dar 40 min.

  10. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. Prieš kepdamas, bandeles gali patepti kiaušinio plakiniu.

  11. Kepk apie 20-25 min. Kol šiltos, iškelk iš formos, antraip prilips prie dugno.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply