šokoladinės kardamoninės madlenos
Kai nežinau, kokį desertą pagamint svečiams, vaikui ar sau silpnumo akimirką, renkuos madlenas. Paprastai – citrinomis ir vanile kvepiančias, jau nebežinau, kiek kartų keptas ir visada pavykstančias.
Šokolado noriu retai, juolab gryno, bet kepiniuose jis paprastai man netrukdo, atvirkščiai, padeda, šitaip saldumynų tiesiog suvalgau mažiau :)
Šios madlenos – kaip tik tokios, švelniai šokoladinės, su vos juntamais kardamonais. Skanios! Kiek patobulintas mano knygos variantas. Gardžiausios – šiltos, kaip ir bemaž visi pyragaičiai.
R E C E P T A S
ŠOKOLADINĖS KARDAMONINĖS MADLENOS
20 madlenų
100 g sviesto
20 g pieninio šokolado
80 g miltų
1 šaukštas kakavos miltelių
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio malto kardamono
2 kiaušiniai
70 g miltų
Sviestą ištirpink su šokoladu.
Miltus sumaišyk su kakava, kardamonu ir kepimo milteliais.
Kiaušinius išplak su cukrumi.
Visas sudedamąsias dalis sumaišyk, dubenį pridenk ir palik pastovėti 20 min.
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
Madlenų kepimo formeles patepk sviestu. Dėk po maždaug pusę šaukšto tešlos, kad užsipildytų formelė.
Kepk 8-10 min., palik kelias minutes atvėst formoj ir iškelk į lėkštę.
Skaniausios tą pačią minutę, kai iškepė, bet kuriuo atveju geriausia suvalgyt tą pačią dieną.