grikių miltų ir migdolų braunis
Aš pavasario vaikas. Sningančių obelų sodų, pienių pievų, žydinčių alyvų ir ilgų vakarų.
Ir tie gimtadieniai kaskart vis kitokie. Ar prisimenu geriausius? Žinoma. Bet kiekvienas jų savaip brangus. Ir tie, kurie ašaroti, ir tie, kurie sutikti išjungus telefoną, ir tie, anapus Lamanšo, ir tie, terasoj geriant vyną, juokiantis ir einant namo vis tyliau skambant miestui ir vakarui kvepiant alyvomis.
Koks jis bus šįkart? Nežinau. Iš tiesų ir nesvarbu.
Švęsti gyvenimą – štai šito reikėtų nepamiršt *
R E C E P T A S
GRIKIŲ MILTŲ IR MIGDOLŲ BRAUNIS
10-12 gabalėlių
90 g sviesto
100 g juodojo šokolado
4 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
40 g grikių miltų
30 g maltų migdolų
vyšnių (iš sirupo, kompoto, šaldytų, šviežių)
glajui:
2 šaukštai tiršto jogurto
1 šaukštelis kakavos miltelių
1 šaukštelis cukraus
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
Į 20 cm skersmens kepimo formą įtiesk kepimo popieriaus.
Sviestą ir šokoladą ištirpink garų vonelėje. Kiaušinius išsuk su cukrumi, kol pabals.
Įmaišyk vanilės ekstraktą ir tirpintą šokoadą su sviestu. Tada grikių miltus ir maltus migdolus.
Tešlą supilk į kepimo formą, suberk vyšnias. Kepk apie 25 min. Ištrauktą iš orkaitės palik atvėsti ir išimk iš kepimo formos.
Glajui visus ingredientus sumaišyk. Aptepk atvėsusį pyragą.
One thought on “grikių miltų ir migdolų braunis”